Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šialenosť či čistý hit? Kochov zákrok rozdelil Čechov, Chlapík po ňom bude mimo hry. Kouč si rypol do rozhodcov

Hokejista Filip Chlapík bude po hite od Patrika Kocha nejaký čas mimo hru.

13.05.2023 12:21 , aktualizované: 12:58
Lotyšsko MS2023 Hokej B Slovensko ČR B Skupina Foto: ,
Hit Patrika Kocha na Filipa Chlapíka.
debata (1)

Česi zdolali Slovensko v úvodnom zápase B-skupiny MS 3:2, no útočník po tvrdom zákroku v prvej tretine odohral len niečo cez deväť minút.

Tréner Kari Jalonen potvrdil, že na konci duelu nemohol hrať a chvíľu nebude k dispozícii.

Zákrok, ktorý sa odohral v 13. minúte, vyvolal viaceré diskusie, či bol v rámci pravidiel. Väčšina českých hráčov si myslí, že Koch mal dostať trest.

„Bol to jednoznačný faul, úplná šialenosť,“ povedal Jiří Černoch pre portál hokej.cz. Rovnaký názor mal aj obranca Michal Kempný.

Naopak, Daniel Voženílek a dvojgólový strelec Lukáš Sedlák hovorili o čistom hite. Chlapík, ktorý debutoval na svetovom šampionáte, odohral v tretej tretine len 80 sekúnd.

SR Hokej MS2023 šport príprava Nemecko TNX Dávame do pozornosti Komu sa darí a komu nie? Tabuľky MS v hokeji 2023

Trénera Jalonena však nahnevalo, že si rozhodcovia nešli zákrok pozrieť na videu: „Podľa mňa by mali ísť a pozrieť si to.“

Krídelníka zo švajčiarskej Ambri-Piotta by v prípade dlhšej absencie mohli nahradiť Martin Kaut alebo Voženílek. Obaja útočníci zatiaľ nie sú zapísaní na súpiske mužstva.

Zisk troch bodov Jalonena potešil.

"Po tom divokom začiatku je to dobrý víťazný pocit. Myslím si, že v druhej tretine sme hrali celkom dobre, kontrolovali sme to. Bol to pre nás dobrý zápas. Slováci boli možno o niečo lepší prvej časti, ale potom v druhej a tretej tretine sa mi páčilo, ako sme hrali,“ poznamenal.

Pochválil aj autora dvoch presných zásahov Sedláka. „Odohral naozaj dobrý zápas. Je to bojovník, vyhráva súboje a dal dôležité góly,“ povedal Jalonen a na adresu brankára Šimona Hrubca doplnil:

„Páčilo sami, že si udržal pozornosť a vychytal víťazstvo. Nestratil koncentráciu a potom bol vynikajúci. Dal si vlastný gól, ale také veci sa stávajú. Sám som hovoril, že toto sa stane tak raz za život.“

Česi majú po zisku troch bodov v sobotu voľno, v nedeľu si robia zálusk na ďalší triumf, keďže ich súperom bude výber Kazachstanu.

Auston Matthews Čítajte aj Je koniec, Toronto stroskotalo na Floride. Edmonton stratil náskok, Vegas chýba posledný krok

Isté je, že Ondřej Palát z New Jersey Devils ich pre zranenie neposilní. Účasť Davida Kämpfa z Toronta Maple Leafs zostáva otvorená, potvrdil to generálny manažér Martin Havlát podľa portálu hokej.cz.

„Včera sme komunikovali s Palátom a rozprávali sme sa o tom, či by mohol prísť. Bohužiaľ sa musel ospravedlniť z účasti na MS. Veľmi rád by prišiel, ale počas roka bol zranený a v play off ho navyše trápilo menšie zranenie,“ povedal Havlát, ktorý pochopil rozhodnutie krídelníka:

„Predchádzajúce tri roky hral vo finále NHL a bol jedným z našich najvyťaženejších hráčov. Určite si zaslúži oddych.“

Kämpf vypadol s Torontom v 2. kole play off proti Floride a Havlát s ním bude počas dňa komunikovať. Dvadsaťosemročnému útočníkovi sa však po tejto sezóne skončí zmluva s Maple Leafs. „Spojím sa s ním a uvidíme, ako to s ním bude,“ dodal generálny manažér Česka.

Najlepší strelci MS v hokeji + top Slovák Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
15. Veniamin Alexandrov (ZSSR); 50 gólov v 57...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2023 v hokeji #Patrik Koch #Filip Chlapík