Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Situácia, aká tu ešte nebola. Slováci kreujú tím do Rigy, Pospíšila nezavolali

Žiadne ospravedlnenky či odmietnutia z osobných a iných dôvodov. Hokejisti sa hrnú do národného tímu, čo je mesiac pred štartom MS v Lotyšsku a Fínsku výborná správa.

10.04.2023 19:35
MS Lantoši Hrivík Foto: ,
Ofenzívne opory, ktoré by nemali chýbať na MS 2023: Róbert Lantoši a Marek Hrivík na MS 2021.
debata (22)

Slovenská reprezentácia oficiálne odštartovala prípravu na májový šampionát. Craigovi Ramsaymu a jeho asistentom sa na Veľkonočný pondelok hlásil kompletný menoslov nominovaný na úvodný kemp.

V rámci úvodného bloku Slováci odohrajú aj prvý zo štyroch dvojzápasov v príprave na MS.

V piatok 14. apríla od 19.45 nastúpia proti domácim Švajčiarom vo Vispe, o deň neskôr od 17.00 o 200 ki­lometrov severnejšie v mestečku Porrentruy.

V hľadáčiku aj mladíci zo zámoria

Hoci príprava sa oficiálne začala v pondelok, skupina hráčov vrátane Mareka Hrivíka, Petra Cehlárika či Martina Gernáta trénovala pod Ramsaym už od minulého týždňa.

"S Craigom sme sa zhodli, že tréningy mali výborné tempo. Či už boli ľahšie alebo náročnejšie, chalani všetko poctivo odmakali.

Bolo skvelé vidieť, že osvedčené mená išli s nasadením a prístupom príkladom novým, mladším hráčom," pochvaľoval si Ramsayho asistent Peter Frühauf.

Cehlárik hokej Čítajte viac Cehlárik upozorňuje na dôležitú vec, ktorú musia Slováci pred MS zlepšiť: Ak sa nám to podarí, budeme ešte silnejší

Gro tímu už figuruje v úvodnej nominácii, ďalší hráči budú pribúdať. V hre sú aj viaceré zaujímavé mená zo zámoria.

"Situáciu sledujeme každým dňom, aktualizujeme informácie. V hľadáčiku máme viacerých hráčov vrátane mladíkov Samuela Honzeka či Serváca Petrovského.

Neprezradím žiadne mená, pretože ešte žiadne nemáme potvrdené," pokračoval Frühauf.

Z tímu, ktorý sa predstavil na vlaňajších MS vo Fínsku, neprídu hráči z KHL a ani Kristián Pospíšil.

„Reprezentáciu tvoríme z hráčov na základe viacerých atribútov a v tomto momente nám Kristián do tímu nezapadá. To však neznamená, že v budúcnosti sa neobjaví na ďalších zrazoch,“ vysvetlil asistent trénera.

Kristián Pospíšil na MS 2021. Foto: TASR, Jaroslav Novák
Lotyšsko MS2021 Hokej A Slovensko Česko Pospíšil Kristián Pospíšil na MS 2021.

Minulý týždeň v rámci neoficiálneho kempu trénoval v Bratislave aj Richard Pánik. Skúsený útočník, ktorý v NHL odohral cez päťsto zápasov, v úvodnej nominácii chýba.

„Aktuálne beží proces viazaný na jeho zmluvu v NHL. Uvidíme, ako to dopadne. Ak dobre, sme pripravení osloviť ho do ďalšej fázy prípravy,“ dodal Frühauf.

Hrivík: Máme od seba očakávania

Na úvodnom zraze nechýbal ani Marek Hrivík.

Kapitán bronzového tímu z pekinskej olympiády má za sebou sezónu, v ktorej odohral vinou zranení len 25 zápasov.

Leksand, dres ktorého oblieka aj Cehlárik, navyše neprešiel cez 1. kolo play off a Hrivík tak mal voľno už v polovici marca.

„Sezóna bola, aká bola. Veľa som toho neodohral. Chcem sa čo najskôr dostať do tempa, preto nemyslím, že sa budem v príprave nejako šetriť. Rád by som odohral čo najviac zápasov,“ reagoval elitný center.

Marek Hrivík na olympiáde v Pekingu. Foto: TASR, Martin Baumann
Marek Hrivík Marek Hrivík na olympiáde v Pekingu.

Ofenzívnu oporu potešilo, že pozvánku do národného tímu akceptovali všetci adepti na reprezentačný dres.

„Máme viacero hráčov, ktorí sa vekovo blížia k vrcholom svojich kariér. Je to dobrý predpoklad na slušný výsledok,“ vyjadril sa Hrivík a dodal:

„Máme od seba očakávania. Verím, že sme posunuli latku a ukázali smer, ktorým chceme smerovať. Už je len na nás, aby sme to ukázali na ľade.“

Ramsay MS 2022 hokej Čítajte viac Ramsay so Šatanom vybrali základ tímu pre MS, nechýba hviezdne duo z Leksandu

Nominácia SR A na kemp v Bratislave a prípravný dvojzápas so Švajčiarskom (10. – 16. 4. 2023)

BRANKÁRI

Samuel HLAVAJ (Slovan Bratislava), Šimon LATKÓCZY (University of Nebraska), Matej TOMEK (Litvínov)

OBRANCOVIA

Michal BEŇO, Andrej GOLIAN, Daniel GACHULINEC (všetci Slovan Bratislava), František GAJDOŠ (Nitra), Martin GERNÁT (Lausanne), Michal IVAN (Liberec), Adam JÁNOŠÍK (Mladá Boleslav)

ÚTOČNÍCI

Jozef BALÁŽ (Nitra), Peter CEHLÁRIK, Marek HRIVÍK (obaja Leksand) Viliam ČACHO, Šimon PETRÁŠ (obaja Dukla Trenčín), Martin FAŠKO-RUDÁŠ (Liberec), Adrián HOLEŠINSKÝ (Plzeň), Andrej KOLLÁR (Kometa Brno), Andrej KUDRNA, Matúš SUKEĽ (obaja Litvínov), Róbert LANTOŠI, Mário LUNTER (obaja Mladá Boleslav), Samuel TAKÁČ (Slovan Bratislava), Alex TAMÁŠI (Banská Bystrica)

Možné posily Slovenska na MS v hokeji zo zámoria Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Generálny manažér Miroslav Šatan a tréner Craig...
22 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #hokej #MS 2023 #Riga 2023