Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po vynikajúcej sezóne zabojujeme o šampionát, tvrdia majstri

Do poslednej fázy prípravy sa k tímu hokejistov Slovenska vo štvrtok v Skalici pripojili aj majstri. Útočníci Košíc Stanislav Gron a Vladimír Dravecký zo slovenskej a útočník Pardubíc Rastislav Špirko z českej extraligy. Po príchode do hotela Patriot im k zisku titulu gratulovali viacerí spoluhráči i členovia realizačného tímu.

30.04.2010 06:22
SR hokej reprezentácia Foto:
Slovenskí hokejoví reprezentanti.
debata

Košičania absolvovali hlavné oslavy v stredu večer. „Najkrajší na celej sláve je pocit víťazstva. Je pekné, keď sa oň môžete podeliť s fanúšikmi. Najťažšie je ranné vstávanie,“ priblížil Stanislav Gron. „Sezónu považujem za úspešnú, rád by som si ju ešte predĺžil na majstrovstvách sveta. Neviem, akú mám šancu vybojovať si miestenku v reprezentácii. Budem sa usilovať, ako najlepšie viem. Keď sa dostanem do nominácie, budem rád, keď nie, nič dramatické sa nestane. Niektorých chalanov poznám, s niektorými sa zoznámim,“ dodal, keď sa pozrel okolo seba.

Útlejší Rastislav Špirko netajil, že má za sebou najúspešnejšiu klubovú sezónu. „Čo si môže hráč viac priať ako titul? S generálnym manažérom Petrom Bondrom som bol v kontakte. Pozvánku som trochu aj čakal, účasť som prisľúbil, do hokeja mám stále veľkú chuť. Budem sa snažiť dostať sa do tímu. Šancu má každý, aj ja. Dúfam, že trénerov presvedčím výkonmi,“ zdôraznil odchovanec Martina.

„Najkrajší moment osláv? Všetko – od momentu, keď strelil Rado Somík v predĺžení štvrtého zápasu proti Vítkoviciam víťazný gól vlastne až doteraz. Puk som prihral Radovi a šiel som striedať. Myslel som si, že pôjde aj Rado. Pokračoval v akcii, vystrelil – a rozhodol. Naplno to všetko, čo sa udialo, precítite, až keď oslavy utíchnu a s čistou hlavou si všetko premietnete. Posledná veľká sláva sa udiala v nedeľu na večere hokejových majstrov. Pozvali na ňu všetkých hráčov Pardubíc, ktorí získali titul. Snažil som sa vychutnať si každý moment. Hrať v mužstve s Dominikom Haškom bola pre mňa veľká česť. Neuveriteľný profesionál. Spočiatku mal problém zapamätať si každého meno, ale postupne sa do toho dostal,“ vyzdvihol prínos českej ikony. „Dúfam, že ešte rok s nami potiahne.“

debata chyba