Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Veľkohubé vyhlásenia odo mňa nečakajte. Finančná situácia v klube? Je to vizitka majiteľov, vraví manažér Popradu

Hráči Popradu pred finálovým zápasom... Foto: František Iván
SR hokej finále Tatranský pohár Košice Poprad POX Hráči Popradu pred finálovým zápasom Tatranského pohára v auguste 2023.

Ako ste spokojný s defenzívou, dôjde v rámci nej k posilneniu pred play off?

Keď sa nám vrátia traja zranení hráči a budeme v kompletnom zložení, budem so šírkou kádra spokojný. Do 15. februára je otvorené prestupové okno, takže budeme sledovať trh a ak sa nám naskytne nejaká príležitosť, ktorú vyhodnotíme ako vhodné posilnenie, tak budeme konať.

Okrem áčka máte v Poprade na starosti aj mládež. Rastie pod Tatrami podobný talent ako Filip Mešár?

Máme viacero šikovných chlapcov. Naposledy za nás proti Zvolenu nastúpil 16-ročný Andreas Straka, ktorý predvádzal výborné výkony počas Tatranského pohára. Hral solídne zápasy v tíme U18.

Slovensko, Česko Čítajte viac No a čo, že Česi šli ďalej ako Slováci. Aj tak ich budeme zdolávať. Komentátor, ktorý nás urazil? Asi žije pri západnej hranici, reaguje Valábik

Rozhodli sme sa ho vytiahnuť hore a verím, že postupne bude dostávať viac priestoru. Hrať by mal aj najbližšie duely so Spišskou Novou Vsou a Nitrou. Verím, že v budúcej sezóne sa o šancu zahrať si v áčku pobijú aj ďalší mladí odchovanci klubu.

Poprad stále čaká na prvý titul. Vy ste ich už v kariére získali tri. Čo je kľúčové, aby sa z ambiciózneho tímu stal úspešný?

Všetci v hokeji chceme vyhrávať a ja nie som iný. Pre úspech robíme maximum. Je skvelé, že v Poprade je stabilná finančná situácia z pohľadu rozpočtu. Podpora od sponzorov je nesmierne dôležitá. To je dobrá vizitka majiteľov klubu.

Urobím všetko pre to, aby som tímu pomohol dostať sa čo najvyššie a fanúšikovia chodili radi na štadión. Nikdy som nemal veľkohubé vyhlásenia a tak to nebude ani teraz. Všetko je to o tvrdej práci.

Vincent Lukáč Čítajte viac Lukáč už mal byť v Sieni slávy. Pred rokmi ma navrhol vtedajší šéf zväzu, potom tam dali Šatana a Pálffyho, vraví legenda Československa

S majiteľmi sme sa rozprávali o dlhodobej vízii. O titule sa zatiaľ nemá zmysel baviť, pretože v play off sa začína odznova. Urobíme ale maximum, aby sme boli my aj fanúšikovia po sezóne spokojní.

S predošlým riaditeľom klubu Ľudovítom Jurínyim ste sa po vašom príchode do Popradu rozprávali o tom, ako to v klube fungovalo?

S Ľudom máme priateľské vzťahy. Povedal by som, že viac ako korektné. Poznáme sa už dlhú dobu. Boli sme kolegovia, aj keď sme pôsobili v iných tímoch.

Stretávame sa aj naďalej, keďže chodí pravidelne na domáce zápasy. Som vždy rád, keď príde a môžeme prehodiť zopár viet. Ja mu prajem v živote všetko dobré.

buček ramsay Čítajte viac Návrat strateného syna. Ramsay so Šatanom nominovali na Nemecko aj Bučeka

Okrem Banskej Bystrice ste pôsobili aj v Michalovciach, Prešove či v klube Bratislava Capitals. Ako hodnotíte podmienky a zázemie v Poprade?

Keď to porovnám aj s inými klubmi, hráči majú v Poprade nadštandardné podmienky. Máme k dispozícii tréningovú halu a chlapci využívajú aj procedúry v blízkom aquaparku.

Výhoda je, že všetko je na jednej kope a presúvať sa môžu pešo. Pracuje sa aj na ďalších veciach a myslím si, že Poprad bude pre hráčov, či už slovenských alebo zahraničných, veľmi zaujímavá zastávka. A to nielen z pohľadu zázemia, ale aj neďalekých Tatier.

Výnosy klubov hokejovej extraligy v minulom roku Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Údaje pochádzajú z účtovných závierok...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #HK Poprad #Július Koval