Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lukáč už mal byť v Sieni slávy. Pred rokmi ma navrhol vtedajší šéf zväzu, potom tam dali Šatana a Pálffyho, vraví legenda Československa

Pred pár dňami oznámila Medzinárodná hokejová federácia (IIHF), že počas májových MS v Česku uvedie do Siene slávy Igora Libu. Stane sa desiatym Slovákom, ktorému sa dostane obrovskej pocty.

17.01.2024 15:57
Vincent Lukáč Foto:
Vincent Lukáč na snímke z roku 2010.
debata (11)

Pred ním sa to podarilo Jozefovi Golonkovi (1998), Vladimírovi Dzurillovi (1998), Jánovi Staršiemu (1999), Petrovi Šťastnému (2000), Ladislavovi Horskému (2004), Ladislavovi Trojákovi (2011), Petrovi Bondrovi (2016) a zatiaľ poslední Slováci, ktorí boli do Siene slávy uvedení, sú Miroslav Šatan a Žigmund Pálffy (2019).

Na klubovej i reprezentačnej úrovni v drese Československa zažil Liba najväčšie úspechy po boku Vincenta Lukáča.

Košického rodáka by Liba rád videl medzi hokejovou elitou.

SR šport Hokej APHK TEL TK VV SZĽH BAX Čítajte viac Politika sa mieša so športom odpradávna. Ako majitelia klubov máme byť apolitickí, mieni Rapáč. Čo vraví na Hudáčka a koniec Radosu?

„Jeho by som tam určite dal. Aj keď mnoho ľudí má výhrady, ale jeho výkony a genialitu nevymaže nikto, aj keby chceli. Čiže rád by som v nej videl práve jeho,“ vraví Liba pre portál Šport24.

Lukáč si v československom drese vybojoval dve zlaté a dve strieborné medaily z MS a na konte má aj striebro z olympiády.

Legenda košického hokeja prezradil, že už v minulosti sa jeho meno spájalo so Sieňou slávy IIHF.

„Keď tu boli majstrovstvá sveta, tak ma vtedajší prezident zväzu Martin Kohút navrhoval. Potom však dali Miroslava Šatana a Žigmunda Pálffyho. Ďalej vám nemám čo povedať,“ reagoval Lukáč.

Nový najväčší hokejový štadión na svete Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Prečítajte si podrobnosti o najväčšej hokejovej...
11 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Liba #Sien slávy IIHF #Vincent Lukáč