Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tréner, ubránim Pálffyho! Po prvej tretine mal 2+1 a už som nehral. Rapáč spomína na slovenskú legendu a vysvetľuje, prečo v Spišskej už nechcel Réwaya

Hokejisti Spišskej Novej Vsi nechcú podliezať nastolenú latku. Po zisku bronzu v uplynulej sezóne by znova radi patrili k najlepším mužstvám ligy.

08.12.2023 16:45
SR Hokej TEL 50.kolo Spišská Prešov POX Foto: ,
Martin Réway v drese Spišskej Novej Vsi.
debata (3)

Rysy znova urobili dobrý kus práce na prestupovom trhu. Doviedli do tímu napríklad Oliviera Archambaulta, Igora Merežka a nedávno do kabíny pribudol aj jeden z najšikovnejších Spišiakov Martin Bakoš.

Tradične, viacero hráčov aj odišlo, vrátane Martina Réwaya. Ten výraznou mierou prispel k historickému úspechu v uplynulej sezóne. Hoci…

"Bol som veľmi proti tomu, aby prišiel. Braňo (Rapáč, pozn.) si to presadil a ukázalo sa to dobrý krok. Sprevádzalo to viacero problémov. Sú tam veci, ktoré musí zmeniť a vie to aj Martin.

Inak to bude stále ten istý cyklus – tri či štyri mesiace dobre, potom zle," povedal generálny manažér Spišskej Novej Vsi Rastislav Rapáč pre sport.sk.

nemec devils Čítajte viac Famózny výkon Slováka. Devätnásťročný Nemec strelil premiérový gól v NHL, pred bránkou súpera zakončoval rutinérsky

Niekdajšiemu slovenskému talentu priznal kredit na úspechu a zároveň priznal, že sa Réwayovi snažili pomôcť od závislosti.

"Robili sme všetko preto, aby sme mu pomohli. Vyčerpali sme všetky možnosti. Chvíľu to vyzeralo, že pochopil našu snahu mu pomôcť.

Sám na instagrame napísal, že sa bude liečiť. Avšak, nedopadlo to podľa našich predstáv. Preto sme sa rozhodli, že si vzájomne nebudeme brať energiu a čas a pôjdeme obaja vlastnou cestou," priznal Rapáč.

Dlhodobo odmietajú príchody hráčov s pochybnou minulosťou či hokejistov z KHL. Platilo to aj o Mitchellovi Millerovi.

Americký obranca mal našliapnuté do NHL, kým sa neprevalila jeho šikana voči hendikepovanému spolužiakovi.

SR Hokej MS20 príprava Poprad kemp Dvorský Čítajte viac Bez dvoch najväčších hviezd. Mladí Slováci skladajú supertím, nebude bez šance na cenné kovy

Nakoniec skončil v Liptovskom Mikuláši, v 19 zápasoch extraligy mal 6 gólov a 23 asistencií. Prednedávnom podpísal zmluvu s AK Bars Kazaň, v prvých štyroch zápasoch nebodoval.

"Mali sme v ponuke aj Millera. Hral by u nás za obedy a ubytovanie, bez nároku na plat. Vedeli sme, že človek, ktorý rok stváral takéto veci rok, nemá v našej organizácii čo robiť.

Čo sa týka Ruska, naše stanovisko na vojnu na Ukrajine je jasné. Odmietame ju dlhodobo a hráči z KHL u nás nemajú miesto," doplnil Rapáč.

V ostatnej nominácii Slovenska na Kaufland Cup je desať hráčov zo slovenskej extraligy.

Craig Ramsay a jeho tím však neukázali ani na jedného z kádra lídra hokejovej extraligy. Desiaty Slovan má pre porovnanie hneď dvojicu nominovaných.

Nemecko šport hokej NP Slovensko Dánsko Čítajte viac Na Kaufland Cupe bude silné Slovensko. Prídu lídri z Česka, produktívne duo zo SHL i nováčik z extraligy

"Sklamalo ma to. Sú tam dve-tri mená, ktoré by si tú poctu a štart v reprezentácii zaslúžili. Rešpektujem rozhodnutie trénerov aj manažérov národného tímu. Myslia si, že niektorí sú lepší ako oni.

Čo iné vlastne mám robiť? Verím, že najbližšie sa tam už chlapci objavia. Nemáme Slovákov ako nosičov vody, u nás nehrajú prím iba legionári.

Príde mi to zvláštne. Mužstvo, ktoré je prvé, nemá hráča v nominácii," povzdychol si Rapáč.

Ak by si mal do kádra vybrať niektorého z hráčov zlatého tímu z MS 2002, vybral by si Žigmunda Pálffyho.

"Bol neskutočný. Spomínam si, ako sme hrali s Popradom proti Skalici. Tréner Ján Jaško mi povedal: Môžeš zažiariť, budeš brániť Pállfyho. Veril som si.

Po prvej tretine sme prehrávali 0:3, on mal 2+1 a ja som už nehral," smial sa Rapáč.

Najlacnejšie body hráčov Montrealu v NHL Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Zostavili sme rebríček podľa pomeru ročného...

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Reway #HK Spišská Nová Ves #Rastislav Rapáč