Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Famózny výkon Slováka. Devätnásťročný Nemec strelil premiérový gól v NHL, pred bránkou súpera zakončoval rutinérsky

Slovenský obranca Šimon Nemec strelil svoj premiérový gól v NHL. V zápase New Jersey Devils proti Seattle Kraken sa strelecky presadil v druhej tretine. Pre Nemca išlo iba o tretí zápas v najkvalitnejšej lige sveta.

08.12.2023 06:38 , aktualizované: 06:51
nemec devils Foto:
Šimon Nemec v drese New Jersey Devils.
debata (7)
Šimon Nemec Čítajte viac Len aby sme nevytŕčali, takto nás vychovali, vravel Valábik. Sebavedomý Nemec je už iný, jeho svet sa neskončil na Slovensku

Presadil sa v 30. minúte a víťazným gólom zariadil triumf Devils, ktorí vyhrali na ľade Seattlu 2:1.

Rodák z Liptovského Mikuláša má na konte celkovo tri kanadské body (1+2).

VIDEO: Pozrite si premiérový gól Šimona Nemca v NHL

Slovenský hokejista Adam Ružička prispel asistenciou k víťazstvu Calgary, ktoré v noci na piatok zdolalo Carolinu 3:2.

Rekord za najvyšší počet víťazstiev na začiatku sezóny na ľade súperov stanovilo Los Angeles, ktoré vyhralo po 11. raz v Montreale (4:0).

Za domácich nastúpil ďalší Slovák Juraj Slafkovský, celkovo bolo v akcii osem slovenských hráčov.

Flames dali všetky góly v záverečnom dejstve, Ružička asistoval pri presnom zásahu Connora Zaryho v 48. minúte na 2:2. Kanaďan zaznamenal okrem gólu aj asistenciu a tím podržal i brankár Dustin Wolf, ktorý si pripísal 30 zákrokov.

Plancar Michal HC BB 1 Čítajte viac Zapamätajte si jeho meno. Slovenský tínedžer sa zaradil pred Gáboríka i Černáka. Čo o ňom prezradil šéf klubu?

Ružička zaznamenal ôsmy kanadský bod v sezóne, ako hráč štvrtej formácie strávil na ľade 10:12 minúty. Za domácich hral aj jeho krajan Martin Pospíšil.

Ten odohral v treťom útoku 11:04 minúty, rozdal dva hity a dvakrát vystrelil na bránku. Zablokoval aj jednu strelu, dôsledkom čoho musel opustiť ľadovú plochu. Po chvíli však dokázal pokračovať v hre.

Kings udržali víťaznú sériu a prekonali tak rekord Buffala zo sezóny 2006/07. Quinton Byfield i Anže Kopitar si pripísali po tri body – Kanaďan strelil dva góly a asistoval, jeho spoluhráč a kapitán mal tri asistencie.

Brankár hostí Cam Talbot si udržal s 24 zákrokmi 30. čistý štít v kariére. Slafkovský nastúpil v elitnej formácii, odohral 18:16 minúty a raz vystrelil na bránku.

Za Detroit si odbil proti San Jose (5:6 pp) premiéru hviezdny Patrcik Kane, nezapísal sa však do štatistík. Sharks prehrávali na ľade súpera ešte v 34. minúte 0:4.

Lotyšsko MS2021 Hokej A Slovensko Česko Čítajte viac Svetový pohár bez Rusov aj Čechov? Premárnená príležitosť. Valábik s Draisaitlom sa v otázke československého tímu nezhodli

Tréner David Quinn reagoval striedaním brankárov a Mackenzieho Blackwooda, ktorý inkasoval trikrát v priebehu 49 sekúnd, nahradil Kaapo Kähkönen.

Jeho tím sa následne dotiahol na rozdiel jedného gólu v priebehu 2:12 minúty. Celkovo padlo v rozmedzí 3:01 min. šesť gólov. Predĺženie ukončil po 37 sekundách Mikael Granlund.

NHL – základná časť:
Boston – Buffalo 1:3, Detroit – San Jose 5:6 pp, Montreal – Los Angeles 0:4, Ottawa – Toronto 3:4, NY Islanders – Columbus 7:3, Nashville – Tampa Bay 5:1, Washington – Dallas 4:5 pp a sn, Chicago – Anaheim 1:0, Arizona – Philadelphia 1:4, Calgary – Carolina 3:2 /A. Ružička (Calgary) 0+1/, Colorado – Winnipeg 2:4, Vancouver – Minnesota 2:0.

Najlepšie zarábajúci hokejisti NHL + Slováci Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
Kto ovládol rebríček najlepšie platených hráčov...
7 debata chyba
Viac na túto tému: #New Jersey Devils #Šimon Nemec