Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zahrá si Slovan v českej extralige? Šéf súťaže za riekou Morava sa vyjadril jednoznačne

Šéf českej extraligy Martin Loukota reagoval na slová člena predstavenstva a jedného z troch akcionárov hokejového Slovana Pavla Hofstädtera o zámere pôsobiť v súťaži za riekou Morava.

20.10.2023 16:01
SR Bratislava šport hokej 3. TL Slovan Zvolen BAX Foto: ,
Hokejisti Slovana v zápase proti Zvolenu.
debata (11)

„Pre extraligu by to muselo mať športový a ekonomický prínos a zmysel. Potom sa o tom môžeme reálne baviť. Zatiaľ to naozaj beriem ako prianie fanúšikov a možno manažmentu Slovana,“ vyjadril sa Loukota v relácii Příklep na webe Sport.cz.

Stránka pripomína, že záujem slovenských klubov o účasti v českej extraligy nie je ojedinelý, no nikdy k nej neprišlo a sú za tým aj iné dôvody ako vysoké náklady na cestovanie a ubytovanie.

SR Nitra šport hokej TEL 20. kolo Poprad NRX Čítajte aj Starám sa o to, aby sme neupadli do depresie, vraví kapitán extraligistu. Rok som nehral. Koniec kariéry? Počúval som odstrašujúce prípady

„Myslím si, že súčasných štrnásť tímov v extralige je vzhľadom na termínovku maximálne číslo. V tej chvíli by sme navyše museli riešiť, či teda vziať iba Slovan, alebo viac klubov,“ pokračuje Loukota.

O možnom doplnení českej extraligy o tím belasých by museli rozhodnúť tamojšie kluby, respektíve Asociácia profesionálnych klubov ľadového hokeja ako riadiaci orgán súťaže.

„Bežne sa hlasuje nadpolovičnou väčšinou, ale tu by sme museli vziať do úvahy názor všetkých klubov. A ako liga potom povedať: ‚Slovan chceme, má to pre nás význam a ideme do toho‘,“ dodal Loukota.

buček nitra hokej Čítajte aj Angažmán v Rusku? Nesúďme druhých za ich rozhodnutia, pokiaľ nemáme obuté ich topánky. Čo si Buček myslí o Hudáčkovi?

Podľa šéfredaktora Sport.cz Martina Kézra je to skôr želanie Slovana ako českých extraligových klubov:

„Síce by sme do extraligy dostali späť slávneho českého trénera (Vladimíra Růžičku, pozn.), ale nevidím to reálne.“

Loukota s ním súhlasí a téma Slovana v českej extralige podľa neho vôbec nie je na stole.

Výnosy klubov hokejovej extraligy v minulom roku Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Údaje pochádzajú z účtovných závierok...
Načítavajú sa športové výsledky...
11 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava