Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vedenie Slovana reaguje na mizernú hru: Tréner Pardavý skončil. Nechcel som byť záťažou, tvrdí

Vedenie hokejového klubu Slovan Bratislava odvolalo z funkcie hlavného trénera Jána Pardavého.

25.09.2023 21:05
SR Michalovce Šport Hokej TEL 26. kolo Slovan KEX Foto: ,
Ján Pardavý už nebude stáť na lavičke Slovana.
debata (5)

Zareagovalo tak na zlý štart Slovana do novej sezóny Tipos extraligy, mužstvo prehralo tri zo štyroch duelov a inkasovalo 21 gólov. Utorňajší tréning povedú doterajší asistenti Richard Kapuš a Rudolf Jendek, meno nového hlavného trénera by malo byť známe do konca tohto týždňa.

V prvom kole prehrali Bratislavčania s Michalovcami 2:8, o dva dni neskôr triumfovali v Humennom 8:3. Potom však prehrali doma so Zvolenom 2:5 a v Spišskej Novej Vsi 1:5. V tabuľke im patrí 10. miesto s tromi bodmi.

Július Hudáček Čítajte viac KHL je pre mňa priorita. Kým som zdravý, chcem čo najviac zarobiť, vraví Hudáček. Reaguje aj na kritiku voči Slovákom pôsobiacim v Rusku

Pardavý prevzal Slovan spoločne s Andrejom Podkonickým pred štartom sezóny 2022/2023. Podkonický predtým priviedol klub k majstrovskému titulu, pred touto sezónou prijal ponuku z ruskej KHL.

Obaja tréneri boli na MS v hokeji 2022 vo Fínsku i 2023 v Rige asistentami trénera slovenskej reprezentácie Craiga Ramsayho. Pardavý pôsobil od sezóny 2019/2020 ako hlavný tréner Dukly Trenčín, pri kormidle vydržal takmer tri sezóny. Pre neuspokojivé výsledky skončil v Dukle po vzájomnej dohode v decembri 2021.

Nicolas Kerdiles Čítajte viac V šatni sa stretol aj s Daňom. Pri nehode na motorke zahynul bývalý útočník NHL, z jeho posledného príspevku mrazí

Päťdesiatdvaročný kormidelník pre web Slovana uviedol, že v danej situácii sa s vedením snažil nájsť riešenie, ktoré bude najlepšie pre klub a pre mužstvo.

„Niekedy veci jednoducho nevyjdú tak, ako si predstavujete, akokoľvek tomu dávate všetko. Nechcel som, aby moja osoba bola prípadnou záťažou pri postupnom zlepšovaní sa mužstva. To nepochybne príde, o tom som presvedčený. Neodchádzam zatrpknutý, naopak, Slovanu som vďačný za príležitosť. Verím, že mojím odchodom mužstvo dostane nový impulz, ktorý teraz veľmi potrebuje a v tabuľke bude už len stúpať nahor.“

Výnosy klubov hokejovej extraligy v minulom roku Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Údaje pochádzajú z účtovných závierok...
5 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Ján Pardavý #Tipos extraliga