Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V šatni sa stretol aj s Daňom. Pri nehode na motorke zahynul bývalý útočník NHL, z jeho posledného príspevku mrazí

Vo veku 29 rokov tragicky zahynul bývalý hokejový útočník Nic Kerdiles. Dvojnásobný majster sveta do 18 rokov v sobotu v skorých ranných hodinách pri jazde na motorke nezastavil na stopke a narazil do automobilu.

24.09.2023 11:09
Nicolas Kerdiles Foto:
Nic Kerdiles v drese Anaheimu počas zápasu s Bostonom vo februári 2017.
debata (1)

Napriek rýchlemu prevozu do nemocnice zraneniam podľahol.

Mládežnícky reprezentant USA nastúpil v siedmich zápasoch NHL v drese Anaheimu Ducks (v sezónach 2016/17 a 2017/18), najviac stretnutí – 199 – odohral na farme kalifornského tímu v San Diegu.

Tomas Pobezal Čítajte aj Vyrastá v Nitre nástupca Hossu, o ktorého sa pobije NHL? Radí mu český tréner aj elitný strelec

Kerdiles naposledy pôsobil v inom tíme AHL Manitobe Moose, a to v ročníku 2018/19, keď v kanadskom celku hrával aj slovenský útočník Marko Daňo.

Podľa profilu na instagrame po hokejovej kariére pracoval ako realitný maklér. Krátko pred fatálnou nehodou zverejnil v príbehu na instagrame tento príspevok:

Príspevok Nica Kerdilesa na instagrame pár... Foto: Instagram.com/nickerdiles/
Nic Kerdiles Príspevok Nica Kerdilesa na instagrame pár hodín pred jeho tragickou nehodou.

„Sme zdrvení zo správy, že Nic Kerdiles zomrel pri havárii na motorke. Bol naším prvým hráčom z Orange County, ktorý v roku 2017 hrával za Ducks. Naše myšlienky sú s jeho rodinou a všetkými, čo ho mali radi,“ napísal na sociálnych sieťach klub Anaheim Ducks.

Kings zvíťazili v Austrálii nad Arizonou

Hokejisti Los Angeles Kings zvíťazili v prípravnom zápase nad Arizonou Coyotes 3:2 a uzavreli historické turné NHL po Austrálii. V melbournskej Rod Laver Aréne vrátili súperovi prehru 3:5 z predošlého duelu NHL Global Series.

Zámorská liga sa prípravnými duelmi v Austrálii snažila o rozšírenie svojej globálnej stopy. Dva zápasy prilákali vyše 26-tisíc fanúšikov, ktorí sledovali hokejové zápasy v hale známej z grandslamového tenisového turnaja Australian Open.

„Bolo úžasné propagovať ligu v novej krajine. Myslím si, že oba tímy si užili tento týždeň. Som rád, že sme v druhom zápase zvíťazili. V nasledujúcej sezóne máme veľké očakávania,“ uviedol útočník Adrian Kempe, ktorý gólom do prázdnej bránky v 60. minúte zvýšil na 3:1. Keďže Travis Dermott krátko na to znížil, práve Kempeho gól sa ukázal ako víťazný.

Arizona zložila zo svojich hráčov dva tímy, pričom druhý odohral v zámorí dva prípravné duely so St. Louis Blues. V prvom z nich sa do streleckej listiny zapísal aj slovenský útočník Miloš Kelemen, ktorý presilovkovým gólom v 55. minúte skorigoval skóre na konečných 2:3.

Turné v Melbourne predstavuje piaty ročník globálnej série NHL, počas ktorej sa zápasy konajú mimo Severnej Ameriky, no tentokrát prvýkrát mimo Európy. (TASR)

Slovák na „pódiu“. Najlepšie brániaci útočníci NHL Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Lars Eller (Dán./Colorado Avalanche): 3,7.
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Anaheim Ducks #Nic Kerdiles