Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prestupová bomba na Slovensku! Klub z východu posilní kapitán Lotyšska. Bude najdrahším hráčom ligy?

Hokejisti Dukly Michalovce nastúpia na úvodný duel novej sezóny proti Slovanu Bratislava s výraznou posilou. Vedeniu klubu zo Zemplína sa podaril husársky kúsok. Do tímu zlanárili kapitána lotyšskej reprezentácie Kasparsa Daugaviņša. Ten dokonca podpísal dlhodobý kontrakt.

13.09.2023 17:01
Daugavinš Lotyšsko hokej Foto:
Kapitán Lotyšska Kaspars Daugavinš oslavuje gól do siete Švajčiarska.
debata (3)

Rodák z Rigy má na svojom konte takmer stovku zápasov v NHL. Výraznejšiu stopu však zanechal v KHL, v ktorej odohral počas ôsmich sezón vyše 420 zápasov s bilanciou 274 kanadských bo­dov.

V minulej sezóne pôsobil 35-ročný útočník v nemeckej najvyššej lige, kde nazbieral v 55 zápasoch 49 bodov za 21 gólov a 29 asistencií.

Jeho príchod potvrdil pre Pravdu športový manažér klubu Marek Mašlonka.

Video

Do tímu sa vám podarilo pred štartom novej sezóny podpísať enormnú posilu. Kaspars Daugaviņš bol jedným z lídrov lotyšskej reprezentácie, ktorá v máji získala na MS senzačné bronzové medaily. Čo si od jeho príchodu sľubujete?

Je to obrovské meno nielen pre náš klub, ale pre celú extraligu. Je to neskutočný líder a veľká osobnosť. Sme veľmi radi, že nás Kaspars uprednostnil pred ponukami z iných líg. Dohodli sme sa s ním na dvojročnej zmluve, pretože veríme, že nám pomôže dosiahnuť veľké úspechy.

SR Hokej TEL 30.kolo Košice Nové Zámky KEX Čítajte viac Slovan? Podpísal hráčov, akých sme si v Košiciach nemohli dovoliť, priznáva Ceman. Šancu u majstra dostane aj 15-ročný talent

Ako sa vám podarilo presvedčiť ho, aby kývol na vašu ponuku?

O Michalovciach a našom klube počul veľmi pozitívne správy. Informoval sa o nás u Lotyšov, ktorí v našom tíme pôsobia alebo u nás v minulosti hrali. Keď takýto hráč niekam prestupuje, zistí si o klube čo najviac informácií. Preklepol si nás sprava aj zľava. Chcel vedieť, či u nás všetko funguje tak, ako má. Ako vyzerá zázemie a podobne.

Pýtal sa na nás aj Američana Senu Acolatseho, s ktorým si vlani zahral v Nemecku a aktuálne tiež pôsobí v našom kádri. Zavážilo aj to, že u nás dostal viacročnú zmluvu. Vie, že z neho chceme spraviť lídra tímu a veríme, že nám to na oplátku splatí svojimi výkonmi.

Mali ste v rámci rozpočtu ešte dostatok priestoru, aby ste si mohli dovoliť podpísať tak veľkú posilu?

Šéf klubu dlhodobo deklaroval, že chce priviesť do tímu rozdielového hráča, ktorý bude nielen posilou pre Michalovce, ale aj výraznou osobnosťou v rámci celej ligy. Povedal, že na to vyčlení osobitnú sumu. Mojou úlohou spolu s naším skautom Júliusom Kovalom bolo, aby sme takého hráča našli a priviedli do Michaloviec. Som presvedčený o tom, že Kaspars je hráčom, ktorý zvládne tlak a bude pre nás obrovským prínosom.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Slafkovský nazbiera v NHL vyše 50 bodov, prognózujú experti. Fanúšikovia Montrealu absolútne nesúhlasia

Podľa zákulisných informácií by sa mal stať s platom 120-tisíc eur na sezónu najdrahším hráčom ligy. Môžete to potvrdiť?

Bez komentára.

Mal počas rokovaní špeciálne požiadavky, ktoré ste mu museli garantovať?

Nešlo o nič špeciálne, čo by sme mu nevedeli bez problémov zabezpečiť. Išlo o bežné veci ako ubytovanie či auto, čo je u nás v klube štandard pre každého legionára. Prichádza k nám hrať hokej a ukázať svoje kvality.

Naša vízia bojovať o najvyššie priečky ho motivovala a bola jedným z kľúčových faktorov, aby u nás podpísal zmluvu. Vlani hral v Nemecku o spodok tabuľky. Dosť ho to deprimovalo.

Kedy by sa mal pripojiť k tímu?

Ak sa podarí všetky administratívne veci okolo prestupu dotiahnuť do konca, mal by sa predstaviť už v piatkovom zápase proti Slovanu. Nie je to už v našich rukách, ale v rukách jeho bývalého klubu.

SR hokej Kaufland Winter Games Slovan Košice BAX Čítajte viac Extraligu bude vysielať súkromná televízia, kluby dostanú viac peňazí

V tíme sa vám podarilo udržať aj brankára Stanislava Škorvánka, ktorý po klubovej sezóne zažiaril aj na MS v Lotyšsku.

Sme veľmi radi, že Stano ostal u nás, hoci mal ponuky aj zo zahraničia. Veríme, že potvrdí výkony z predchádzajúcej sezóny a bude opäť našou oporou. Myslím si, že naše podpisy dokazujú, že nechceme podliezať latku a na druhej strane ani nemáme veľkohubé prehlásenia.

Pôjdeme krok po kroku. Veľa hráčov v tíme sa obmenilo a musí si to postupne sadnúť. Nebude to otázka pár zápasov. Sme trpezliví a veríme, že výsledky sa dostavia.

Hokejové MS 2023 v číslach Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Slovák, Čech aj Maďar. Pozrite si najlepších...

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #HK Dukla Ingema Michalovce #Marek Mašlonka #Kaspars Daugaviņš