Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po prestupe k majstrovi sa chce posunúť o level vyššie. Spomenul si aj na incident s kapitánom Košíc, po ktorom nahneval fanúšikov

Vlani zažil neúspešný boj o záchranu z pozície kapitána Prešova. Výkonmi však upútal pozornosť úradujúceho majstra z Košíc, odkiaľ dostal ponuku, aká sa neodmieta. V minulosti okúsil aj pôsobenie v KHL v drese Slovana Bratislava. Útočník Eduard Šimun (28) hral ešte pred dvoma rokmi v druhej lige.

04.08.2023 09:43
SR hokej TEl extraliga 17. kolo Prešov Košice POX Foto:
Eduard Šimun vlani nastupoval proti Košiciam, v novej sezóne bude hájiť ich farby.
debata

Zdalo sa, že si na návrat medzi elitu bude musieť počkať. Napokon získal miesto v tíme extraligového nováčika.

V Prešove, ktorého majiteľom bol ešte v minulej sezóne Róbert Ľupták, našiel odchovanec Topoľčian druhý domov.

V Košiciach by sa chcel posunúť o level vyššie. Uvedomuje si však, že boj o miesto v zostave bude mimoriadne náročný. Ako jeho prestup.

Video

Odchod z Prešova vám údajne skomplikoval bývalý majiteľ Róbert Ľupták. Môžete to potvrdiť?

Je to len medzi nami. Už je to našťastie za mnou. Som rád, že môžem byť súčasťou košického tímu. Priznávam, že ľahké to nebolo, som mu vďačný za to, že mi dal pred dvoma rokmi šancu, keď mi ju nikto dať nechcel. Všetko má svoje pre a proti.

Z tímu, ktorý bojoval o záchranu, prichádzate k majstrovi. Vnímate to ako extra motiváciu?

Určite. Mojím hlavným cieľom však je dostať sa späť do formy a kondície. Absolvoval som operáciu a nie som na tom až tak dobre, ako by som si želal.

Komunikoval som o tom aj s kondičnými trénermi a hlavným koučom Košíc. Prvé dva až tri týždne sa budem snažiť o to, aby som sa pomalými krokmi čo najlepšie pripravil na novú sezónu. Budem tvrdo makať na tréningoch a trpezlivo čakať na šancu.

Krivosik a Zigo Čítajte viac Posila zo Slovana či mladík zo zámoria. Káder Košíc je takmer kompletný. Je neuveriteľné, čo sa nám podarilo, vraví Spilar

Akú operáciu ste absolvovali?

Zápästia, takže to bolo trochu náročnejšie. Je to už, chvalabohu, za mnou. Som vo fáze rehabilitácie.

Môžete už ísť v tréningoch naplno?

Tréneri ma rozhodne nešetria. Dostávam poriadne zabrať. Nerobí mi to problém. Moje telo to potrebuje, aby som sa čím skôr dostal do optimálnej formy.

V Košiciach sa zišla veľká konkurencia najmä v ofenzíve. Michal Chovan, Marek Bartánus, Joona Jääskeläinen, Hunter Fejes či Brett Pollock patrili vlani k produktívnym lídrom. Ste pripravený prijať aj rolu v nižšej formácii, než na akú ste boli minulé roky v Prešove zvyknutý?

Konkurencia mi neprekáža. Mala by nás posúvať dopredu. Budem o to tvrdšie pracovať na tréningoch. Káder je kvalitný, bude pre mňa motivácia sa do neho prebojovať a následne sa v ňom aj udržať.

Martin Gernát Čítajte viac Ďalší Slovák mieri do Ruska. Rodák z Košíc a bronzový medailista z Pekingu si premiérovo zahrá v KHL

Vnímate to ako veľkú zmenu, keď ste vlani bojovali o záchranu a teraz vás čaká boj o miesto v zostave v tíme, ktorý bude mať najvyššie ambície?

Samozrejme, je to obrovský skok. Košice sa vždy pohybovali na vrchných priečkach. V Prešove neboli ambície hrať o titul.

Cieľom bolo udržať sa v extralige, čo sa nám, žiaľ, nepodarilo. Mám už však toho za sebou veľa a nebude pre mňa problém sa s tým vyrovnať.

Ako si spomínate na zápasy v Steel aréne, ktoré ste odohrali ako hráč hostí?

Košickí fanúšikovia ma nemali v láske. Spomínam si na jeden incident, keď som nešťastne zranil Michala Chovana, ktorého odnášali na nosidlách z ľadu. Rozhodcovia ma vylúčili do konca zápasu.

Adam Gajan a Juraj Pekarcik Čítajte viac Vyčnieval už ako prváčik, mení sa na obrovský živel. Mladého Slováka kluby odmietali, zlom nastal, keď spravil čosi netradičné

Snažím sa znepríjemniť súperom život a verím, že sa to fanúšikom bude páčiť, keď už budem na ich strane (smiech).

Spomenuli ste si na to, keď ste sa stretli spolu v šatni?

Vydiskutovali sme si to hneď v ten moment, keď sa to stalo. Prišiel som za ním do šatne a ospravedlnil sa mu. Nikdy som nemal v úmysle zraniť súpera. Nie je to môj štýl.

Partnerky hokejistov HC Košice Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Hokejisti HC Košice získali majstrovský titul,...
debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #Eduard Šimun