Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mladícka dravosť vs. skúsenosti. Tieto faktory môžu ovplyvniť priebeh finále

Už žiadne šetrenie síl, ide sa aj cez bolesť. Je tu boj o najcennejšiu trofej.

22.04.2022 09:40
SR Bratislava šport hokej TEL 37. kolo Slovan... Foto: ,
Nitran Samuel Buček medzi slovanistami Tomášom Matouškom a Jakubom Sukeľom.
debata

Úvodnými zápasmi dnes a zajtra (vždy od 18.30) aj v našich online prenosoch odštartuje finálová séria hokejovej extraligy medzi Slovanom a Nitrou. Dejiskom prvých dvoch duelov bude Bratislava, v utorok a stredu sa hrá pod Zoborom.

Bližšie sme sa pozreli na kľúčové faktory, ktoré môžu ovplyvniť priebeh série.

Domáce prostredie

Ak chce Nitra získať titul, musí zabrať doma naplno a zároveň vyhrať minimálne jedno stretnutie v hlavnom meste. Slovan je však na vlastnom ľade v doterajšom priebehu play off stopercentný, proti Prešovu a Košiciam na Nepelovom štadióne nezaváhal.

Slovan, Nitra Čítajte aj Prvý finálový zápas Slovan - Nitra sme sledovali ONLINE

Na druhej strane, Nitra pustila doma Popradu dva zápasy a Zvolenu jeden. Corgoni však aj v priebehu základnej časti ukázali, že často hrajú lepšie vonku a z tohto pohľadu nemusí byť výhoda domáceho ľadu rozhodujúca.

Buček vs. Haščák

Fanúšikovia ofenzívneho hokeja sa tešia na konfrontáciu dvoch elitných kanonierov. Ostrieľaný Marcel Haščák kraľoval strelcom v minulej sezóne, o 12 rokov mladší Samuel Buček vedie poradie zakončovateľov v aktuálnom ročníku.

Hokej TEL 1/2 extraliga play off 7. Slovan Košice BAX Čítajte aj Slovan stratil náskok, no rozhodol v predĺžení. Pozrite si program finále

V zložitejšej situácii je slovanista, ktorý pre zdravotné problémy vynechal dva zápasy proti Košiciam a vo finále zrejme nebude stopercentne fit. Buček má fazónu, vo vyraďovacej časti strelil už desať gólov a vedie produktivitu hráčov v play off.

Veteráni v obrane

Zaujímavá bude tiež konfrontácia skúsených zadákov. Michal Sersen s Jurajom Valachom v belasom drese, ako aj Branislav Mezei s Ivanom Švarným za Nitru budú patriť medzi kľúčových hráčov svojich tímov.

SR hohej TEL extraliga 10. kolo Slovan Poprad BAX Čítajte rozhovor Nitra? Ukážte mi miesto, kde majú radi Slovan

Vedia upokojiť mužstvo, ale v prípade, že sa im nebude dariť, môže to mať dosah aj na mladších spoluhráčov. Zároveň bude dôležité, či si udržia pevné nervy vo vypätých momentoch, pretože zbytočné fauly dávajú súperovi výhodu presilovky.

Finálový tlak

Favorit na zisk titulu je jasný. Slovan vyhral základnú časť, na papieri má najsilnejší tím. Klub oslavuje storočnicu a vedenie chce osláviť jubileum trofejou vo vitríne. Produkcia sa očakáva najmä od legionárov Harrisa, Rapuzziho či Jääskeläinena a domácich opôr Haščáka, Takáča a Ziga.

Nitra, Zvolen Čítajte rozhovor Mužstvo je vždy iné. Nitriansky fanúšik zostáva rovnako skvelý

Skúsenejších Bratislavčanov však čaká náročná úloha. Draví nitrianski mladíci hrajú kolektívne, v semifinále sa k produktívnemu Bučekovi pridali aj Krivošík, Hrnka či Rockwood.

Dôležitá bude aj momentálna forma brankárov, ako jednotky nastúpia vo finále Peters (Slovan) a O'Connor (Nitra).

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #HK Nitra