Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nitra? Ukážte mi miesto, kde majú radi Slovan

V rozhodujúcom zápase viedol mužstvo ako správny kapitán. Neuhol pred žiadnym súbojom, vybojoval množstvo pukov. Dokonca sa dostal do kolízie s rozhodcom, ktorého tvrdo zrazil na ľad.

21.04.2022 13:24
SR hohej TEL extraliga 10. kolo Slovan Poprad BAX Foto: ,
Kapitán Slovana Michal Sersen.
debata (2)

Po zlatom góle v predĺžení, ktorý znamenal postup hokejistov Slovana Bratislava do finále extraligy, ďakoval fanúšikom so synčekom v náručí.

„Fantastická séria, na ktorú mi zostanú krásne spomienky,“ rozplýval sa Michal Sersen (36) po semifinálovej výhre nad Košicami 4:3 na zápasy.

Dramatické semifinále prinieslo viacero skvelých momentov, súhlasíte?

Celá séria bola výbornou reklamou na hokej. Oba tímy ukázali skvelé výkony, fanúšikovia v Bratislave i Košiciach vytvorili parádnu atmosféru. Siedmy zápas sme si predstavovali inak, nemala to byť taká dráma. Ale najdôležitejšie je, že sme ho zvládli. Verím, že rovnako sa budeme tešiť aj po finále.

Čo ste si hovorili na striedačke, keď Košice vyrovnali v tretej tretine na 2:2 a držali vás pod tlakom?

Vedeli sme, že sa musíme pozbierať a opäť byť aktívni. Dôležité bolo sebavedomie. Nestrácali sme vieru, že duel dotiahneme do víťazného konca.

Slafkovský Turku Čítajte viac V správnom čase na správnom mieste. Slafkovský skóroval, nestačilo

Slovan skóroval v predĺžení už po 61 sekundách. Bolo úmyslom vybehnúť na súpera od začiatku nadstaveného času?

Presne tak. Povedali sme si, že nie je čas, aby sme na niečo čakali. Chceli sme rázne vykročiť za rozhodujúcim gólom a napokon sa to aj podarilo.

Počas série ste boli aktívnejší ako súper, mali viac striel, ale problémy vám narobil brankár Dominik Riečický. Bola defenzíva hlavnou košickou zbraňou?

Určite. Riečický chytal výborne, predviedol viacero kľúčových zákrokov. Najmä v zápasoch na ľade súpera sme mali problémy prekonať ho. Aj v rozhodujúcom súboji sme mohli ísť za stavu 2:0 do vyššieho vedenia, ale košický brankár podržal svoje mužstvo.

Fanúšikovia Košíc sa dožadovali vášho vylúčenia za napadnutie rozhodcu. Ako ste videli celý incident?

Arbitri mi odpískali faul už predtým. Ale nepočul som hvizd a korčuľoval som dopredu podporiť útok. Zrazu sa predo mnou zjavil rozhodca a zrážke s ním som sa už nedokázal vyhnúť. Po tretine som sa mu za to ospravedlnil, nemal som úmysel zraziť ho na ľad či nedajbože zraniť.

Máte za sebou bohatú kariéru, ale sedemzápasová séria proti odvekému rivalovi bola výnimočná. Súhlasíte?

Jednoznačne. Mne sa páčila. Oba kluby oslavujú storočnicu, chceli byť úspešné v jubilejnom roku. Bojovalo sa až do konca, tak to má vyzerať. Niečo také hráč nezažije často, možno len párkrát za kariéru. Užil som si to, na toto semifinále budem mať skvelé spomienky.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Slovan doma v play off ešte neprehral. Rozhodla výhoda vlastného ľadu?

Určite. Hrať doma je vo väčšine prípadov výhoda. Verím, že si ju udržíme aj vo finále, bude to jeden z dôležitých základov prípadného úspechu.

Diváci boli skvelí, veľmi nám pomohli aj v rozhodujúcom zápase. Aj keď sa súper dotiahol a hrali sme v kŕči, povzbudzovali nás a hnali dopredu. Vyhrali sme nielen pre seba, ale aj pre nich.

V šiestom zápase ste viedli 2:0, ale súper otočil. V rozhodujúcim súboji ste mali rovnaký náskok, ale opäť ste ho stratili. Čo urobiť, aby sa podobné výpadky neopakovali aj vo finále?

Zostáva nám jediné – musíme sa z toho poučiť. Teraz to pre nás dopadlo dobre, sme za to vďační. Ale v ďalších zápasoch sa nám podobná situácia môže vypomstiť.

Ste pripravení na vyhecované nitrianske publikum, ktoré nemá Slovan práve v obľube?

Nemajú nás radi, pravda, ale kde majú? Hoci je pravda, že v Prešove sa nám hralo super, fanúšikovia povzbudzovali hlasno, ale slušne.

Hokej TEL 1/2 extraliga play off 7. Slovan Košice BAX Čítajte viac Slovan stratil náskok, no rozhodol v predĺžení. Pozrite si program finále

V Nitre nás nečaká nič ľahké, ale vieme, čo je naša povinnosť – sústrediť sa na vlastný výkon. Pred zápasmi pod Zoborom hráme dvakrát doma, oba duely chceme vyhrať.

Finále sa začína už v piatok, stihnete nabrať sily?

Verím, že áno. V stredu sme mali voľno, štvrtok potrénujeme a v piatok ideme na to. Veľa času nie je, sme v jednom kole. Oddychovať budeme po sezóne.

Pivko po postupe do finále? Odoprieme si ho teraz, aj počas najbližších dvoch týždňov. Každému z nás je jasné, o čo ide. Verím, že na konci poriadne oslávime titul.

Triumf Slovana nad Košicami v siedmom semifinále Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
 Brent Harris strieľa úvodný gól Slovana.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #HK Nitra #Michal Sersen