Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tajomný Regenda končí v Michalovciach. Po štvrťfinálovej bitke sa rozlúčil aj tréner

Fínsky tréner Tomek Valtonen nebude po sezóne 2021/2022 pokračovať v klube HK Dukla Ingema Michalovce. Oznámil to na tlačovej konferencii po 6. štvrťfinálovom zápase Kaufland play off Tipos extraligy v Košiciach, ktorý jeho zverenci prehrali 1:2 po predĺžení.

03.04.2022 16:48
Pavol Regenda Foto: ,
Pavol Regenda v drese Michaloviec.
debata

Pre Michalovčanov sa tým skončila sezóna, v ktorej sa umiestnia na konečnej 5. alebo 6. priečke.

Valtonen prišiel do michalovského klubu počas sezóny 2020/2021, keď v novembri 2020 nahradil Miroslava Chudého. Po jeho príchode sa výkony Michalovčanov zlepšili a napokon dosiahli na historické bronzové medaily v najvyššej slovenskej súťaži.

SR Hokej TEL 1/4 4. zápas Košice Michalovce valtone Čítajte aj Vypredaná hala? Takú som na Slovensku ešte nevidel

Fínsky kormidelník poľského pôvodu pokračoval v Michalovciach aj v sezóne 2021/2022, v ktorej jeho zverenci obsadili po základnej časti 4. miesto. Vo štvrťfinále však podľahli Košiciam 2:4 na zápasy a sezóna sa pre nich skončila.

„Pôsobenie v Michalovciach bola pre mňa dobrá skúsenosť. Presvedčil som sa, že slovenská extraliga má svoju kvalitu a nie je na mieste ju podceňovať,“ poznamenal Valtonen.

SR Hokej TEL Play Off Štvrťfinále Zápas Šiesty KEX Čítajte aj Hokej najvyššej triedy. Košice sa dočkali semifinále po 2208 dňoch

Okrem neho v klube naisto končí aj útočník Pavol Regenda.

Bronzový olympionik z Pekingu mieri po životnej sezóne do zahraničia. Viac však neprezradil.

„Bol to môj posledný zápas v michalovskom drese. Viac však k tomu nemôžem povedať, všetko je v štádiu riešenia,“ poznamenal Regenda.

debata chyba
Viac na túto tému: #HK Dukla Michalovce #Tomek Valtonen #Pavol Regenda