Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Handlovský: Zaberieme, keď to najviac potrebujeme

Trojicu Košice, Nitra a Piešťany doplnila Banská Bystrica. V semifinále hokejovej extraligy sa tak predstavia štyri najvyššie umiestnené mužstvá zo základnej časti. Banskobystričania vyhrali v stredu v Skalici 2:1 a v celej sérii 4:2 na zápasy.

20.03.2014 21:56
LukṚ Handlovský Foto: ,
LukṚ Handlovský.
debata

„Séria bola veľmi náročná. Odohrali sme vyrovnané zápasy, v piatich z nich využil tím výhodu domáceho prostredia. Po jednoznačnom triumfe v piatom zápase sme chceli v Skalici ukončiť sériu. Obe mužstvá hrali o všetko, sústredili sa najmä na defenzívu, úvod bol ustráchaný. Potvrdilo sa, že posledný duel býva najťažší. Sme radi, že sme to zvládli,“ vraví útočník Lukáš Handlovský, ktorý jeden gól strelil a na ďalší prihral.

Bol v sérii veľký rozdiel, hrať doma alebo vonku?
Áno, najmä z pohľadu podpory fanúšikov, ktorí nás výrazne hnali dopredu, rovnako ako Skaličania svojich.

Ako ste videli váš gól z veľkého uhla?
Bol kuriózny. Nahadzoval som puk na bránku, lebo som videl, že tam korčuľuje jeden zo spoluhráčov. A padlo to dnu. Brankár si to tam asi vrazil sám.

V závere, pri hre domácich bez brankára, ste mohli pridať aj druhý, upokojujúci.
Bránka síce bola prázdna, ale ja som ju mal plnú (smiech). Boli sme dlho na ľade a mal som toho naozaj dosť. Som rád, že sme to udržali do konca. Tá situácia nikoho z nás nemrzí, rovnako ako gól, ktorý padol tesne po klaksóne. Dôležité je len to, že sme vyhrali a postúpili.

Ako ste oslávili postup?
Cestou domov autobusom sme si dali nejaké pivo, ale to bolo všetko. Sadnúť sme si nešli nikam.

Čomu najviac vďačíte za to, že ste v semifinále?
Súdržnosti nášho tímu. Počas celej sezóny sme vždy zabrali práve vtedy, keď sme to najviac potrebovali. Napríklad, keď nám niekto dýchal na chrbát, vyhrali sme a odskočili mu. Teraz bol taký okamih za stavu dva dva na zápasy. Doma sme šli naplno a vyhrali päť nula.

V čom bola Skalica najnepríjemnejšia?
Skalica je ofenzívny tím, jej hráči sa tlačia dopredu a zároveň majú nepríjemné protiútoky. Zároveň potvrdili stúpajúcu formu zo záveru základnej časti. Výborne ju pretavili do štvrťfinále. Mohli sa spoľahnúť aj na Mira Lipovského, ktorý chytal rovnako dobre, ako náš Zane Kalemba.

Čo musíte zlepšiť, aby ste boli úspešní aj v semifinále proti Nitre?
Potrebujeme najmä zabrať na súperovom ľade. Sériu začíname vonku a ak chceme súperovi znepríjemniť situáciu, potrebujeme aspoň raz vyhrať.

Bude sa vám už teraz hrať ľahšie, keď ste postupom do druhého kola potvrdili tabuľkové umiestnenie?
Dúfajme, že to tak bude, ale počkajme si, nechajme sa prekvapiť.

V čom je Nitra nebezpečná?
Majú asi najsilnejší tím na vlastnom ľade, bude to s nimi veľmi ťažké. Tešíme sa na sériu, očakávam aj divácky veľmi atraktívny hokej. Brankár Kristan potvrdil kvalitu v lige aj na olympiáde. Musíme si však na nich trúfať, inak by bolo zbytočné ísť tam.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lukáš Handlovský #HC 05 Banská Bystrica