Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Neklesáme na duchu. Vyberáme si ťažšiu cestu

Dostali deň voľna, aby si vyvetrali hlavy a zabudli na hokej. Po troch domácich prehrách za sebou potrebujú prísť na iné myšlienky a opäť sa naladiť na víťaznú vlnu.

21.10.2013 23:14
Jaroslav Markovič Foto:
Jaroslav Markovič.
debata

Hokejisti Martina vstúpili do sezóny dvoma výhrami, no od tretieho kola to ide s nimi dolu vodou. Po sérii nepresvedčivých výsledkov, vrátane domácej prehry s reprezentačnou dvadsiatkou, klesli na poslednú priečku v extralige.

„Nie je to žiadna sláva, ale pred nami je ešte veľmi veľa zápasov. Nesmieme klesať na duchu, opúšťať sa. Vyberáme si ťažšiu cestu, budeme bojovať a obrátime to v náš prospech,“ verí jeden z lídrov Jaroslav Markovič. Priznáva, že pondelňajšie voľno padlo tímu vhod: „Bol som sa s manželkou a dvojročnom dcérkou Sofiou zabaviť v detskom parku. Keby sme hrali duel hneď v utorok, mali by sme stále v hlave nelichotivú sériu. Takto sme si oddýchli a azda to bude z našej strany lepšie.“

Zaváhania s Popradom (0:3), Košicami (1:3) a Nitrou (1:5) mrzia hráčov Martina o to viac, že v úvode ročníka sa hľadisko ich zimného štadióna zapĺňalo viac, než v predošlej sezóne. „Všimli sme si to. Musíme hrať lepšie, aby sme o fanúšikov neprišli, ako vlani, keď začali návštevy klesať aj pod tisíc ľudí. Aj proti Nitre nás fanclub povzbudzoval až do konca, ľudia nám žičia, ale musíme im dať impulz, aby to bolo lepšie. Keď totiž doma prehrávate 0:5, nemôžete od nich čakať mohutné fandenie,“ vysvetľuje 28-ročný útočník.

Hráčov z Turca trápi koncovka, v ostatných troch dueloch strelili spolu dva góly. „V úvode sezóny vládla v Martine eufória, všetci sme sa na extraligu veľmi tešili. Pár zápasov sme vyhrali o gól a mysleli si, že to bude ľahšie. No teraz sa strelecky trápime. Navyše dostávame lacné góly, čo nie je len chyba brankára, ale celého mužstva. V zápase proti dvadsiatke sme nezvládli tlak, urobili si hanbu, ale následne sme dva duely vyhrali. Treba dodať, že ostatné stretnutia sme odohrali proti silným tímom. Košice či Nitra majú káder na titul,“ tvrdí Markovič, s pätnástimi bodmi najproduktívnejší hráč mužstva.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jaroslav Markovič