Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hudáčkove parády: Tribúny ho milujú, médiá ospevujú. Z vyvrheľa je talizman Levov

Neprajníci mu po expresnom padáku z Kladna želali, aby si nový klub nenašiel. A ak áno, aby tam pohorel. Ďalší zase chceli, aby českému tímu u nového zamestnávateľa ukázal, o čo prišiel. A Júliusovi Hudáčkovi sa vo Frankfurte darí prianie tej druhej skupiny plniť zatiaľ na sto percent.

20.01.2024 09:01
Július Hudáček Foto:
Július Hudáček sa teší z tretieho víťazstva v nemeckej DEL za sebou. Triumf nad Straubing Tigers vychytal v nájazdoch.
debata (22)

35-ročný Hudáček sa stal stredobodom pozornosti v posledných týždňoch práve pre vyhadzov z Kladna. Ten prišiel po 48 hodinách od podpisu zmluvy ako reakcia nespokojnosti časti fanúšikov, nakoľko slovenský brankár v minulosti pôsobil v KHL a neváhal v tom pokračovať aj napriek vojenskej agresii Ruska na Ukrajine.

Zmluvy v KHL sa od štartu sezóny 2023/24 ani po štyroch mesiacoch nedočkal a druhú polovicu ročníka chcel odštartovať v Česku. Po spomínaných peripetiách sa po pár dňoch dohodol s Frankfurtom Löwen. A ani samotný Hudáček asi nečakal, ako rýchlo a úspešne sa etabluje v novom pôsobisku.

hudáček Čítajte viac Nazývame sa bratmi, pre KHL si však Česi a Slováci nadávajú. Hudáček? Zastal som si ho, ale teraz s ním nesúhlasím

So Slovákom v bránke totiž prišlo v hokejovom tíme Levov k obratu o 180 stupňov. Najprv Hudáčkov debut a víťazstvo nad Ingolstadtom 3:2, ktorým Frankfurt ukončil desaťzápasovú sériu prehier. V druhom vystúpení sa dočkal triumfu 3:1 na ľade konkurenta v boji o play off, Norimbergu Ice Tigers.

A v piatok večer odštartoval tromi úspešnými zákrokmi ošiaľ na tribúnach hokejovej arény Ratsweg, v ktorej sa na nečakané víťazstvo 3:2 nad tretím mužstvom tabuľky Straubing Tigers prizeralo 6552 diváov.

Miroslav Šatan, Miloš Radosa Čítajte viac Pán Šatan, chápem vaše komplexy... Radosa vracia úder, útočí na vzdelanie hokejovej legendy a hrozí zverejnením dokumentov

„Druhý domáci zápas, druhá Hudašou! Levy sú späť, Július Hudáček s tromi parádami v rozstrele," napísal oficiálny web nemeckej najvyššej súťaže penny-del.org.

„Hudáček sa nejako dostal k puku, ktorý sa odkotúľal na vonkajšiu žrď. A jeho zákrokom začalo hokejové šialenstvo pre Frankfurt Lions a jeho fanúšikov. Hu, Hu, Hudáček, oslavovali brankára tribúny,“ informoval Frankfurter Neue Presse.

Slovenský brankár, ktorý sa v priebehu dvoch týždňoch dostal z hokejového pekla na výslnie, si vďaka Hudašou, a najmä svojim výkonom, získal veľmi rýchlo priazeň frankfurtských priaznivcov. Veď posúďte sami:

Po desiatich prehrách za sebou dokázal Frankfurt vyhrať už tretí zápas v rade a v tabuľke preskočiť najväčšieho konkurenta o posledné postupové miesto do play off, Norimberg Ice Tigers.

A len málokto pochybuje o tom, že na zmŕtvychvstaní Levov má veľkú zásluhu práve Hudáček. A potvrdzujú to aj štatistiky z jeho prvých troch vystúpení v nemeckej DEL: Tri zápasy, tri víťazstvá, priemer gólov na zápas 1,64 a 94,3-percentná úspešnosť zákrokov.

Miroslav Šatan Čítajte viac Šatan si nebral servítku pred ústa a pár vetami zrušil Radosu: Prekročil hranice slušnosti, zatiahol do svojich problémov môj osobný život i rodinu

Už teraz slovenský brankár prekonal doterajšiu dvojku Frankfurtu Marvina Cüppera, ktorý zaznamenal len dva víťazné zápasy pri desiatich štartoch. Američan Joe Cannata ich má síce jedenásť, no jeho úspešnosť zákrokov je len 89,8 percent.

O ďalšiu senzáciu a štvrté víťazstvo za sebou sa Hudáček s Frankfurtom pokúsi už túto nedeľu (od 14.00 h), keď sa Levy predstavia v hlavnom meste Nemecka, na ľade druhého tímu tabuľky DEL Eisbärenu Berlín.

Slováci s najvyššími zárobkami v kariére NHL Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Každý vystriedal niekoľko klubov a zarobil nie...
22 debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #slovenskí hokejisti #Július Hudáček #DEL #Frankfurt Löwen