Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Záhadná smrť mladého českého hokejistu. Našli ho pred obchodom, policajti v aute objavili zvláštnu látku

Českú hokejovú obec šokovala správa o smrti iba osemnásťročného hokejistu Alexandra Koutného.

11.11.2023 09:20
668699796 Foto:
Ilustračné foto.
debata (6)

Jeho telo bolo objavené 9. októbra v naštartovanom aute na parkovisku pri Tescu v českom meste Prostějov. Prípad už viac ako mesiac zamestnáva miestnu políciu, okolnosti smrti doteraz nie sú jasné. Objavili sa aj špekulácie o samovražde.

V aute totiž bola objavená opioidná látka kratom, ktorá sa v Česku legálne predáva. Má podobné účinky ako káva, v prípade predávkovania dokáže človeka uspať. Dlhodobo sa diskutuje o jej fatálnych následkoch.

Lane Hinkley Čítajte viac Žiadna NHL, hrozí mu zákerná choroba. Kapitánovi tímu oznámili, že jeho kariéra sa skončila

Alexandrov otec však o samovražde nechce ani počuť. Podľa neho sa jeho syn otrávil, príčinou bola porucha vo vozidle.

„Syn sedel v aute, púšťal si hudbu a aby si nevybil batériu, nechal zapnutý motor. Oxid uhličitý vinou technického problému na aute prenikol do kabíny a syna uspal a následne otrávil,“ myslí si Koutný starší.

Helen Smartová Čítajte viac Záhadná smrť olympioničky, mala iba 42 rokov. Mŕtvu ju našla štvorročná dcérka, uviedla rodina

„V aute nebola hadička, ktorou by plyny naschvál prúdili do kabíny. Navyše by asi nikto nešiel spáchať samovraždu na parkovisko pred rušným obchodným centrom.“

Alex bol nádejný hokejista, ktorý obliekal dres miestnych Jastrabov. Pre zranenie ramena sa však so sľubne sa rozbiehajúcou hokejovou kariérou musel rozlúčiť. "Celé prázdniny strávil v nemocniciach, stále mal nejaké operácie.

Baltické more Čítajte viac Český hokejista zomrel na dovolenke po páde z balkóna. Bola s ním Slovenka, klub žiada o pomoc

Skúšal aj cyklistiku, ale skôr sa hľadal. Pri hokeji bol vždy taký, akého si ho budeme pamätať: nadšený, pozitívny a usmiaty," povedal Alexandrov otec pre Prostějovský večerník.

Takto písala o smrti Luďka Čajku dobová tlač Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Takto písala o smrti Luďka Čajku dobová tlač....
6 debata chyba
Viac na túto tému: #smrť #hokej #Prostějov #Alexandr Koutný