Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žiadna NHL, hrozí mu zákerná choroba. Kapitánovi tímu oznámili, že jeho kariéra sa skončila

Iba 19-ročný kanadský hokejista Lane Hinkley ukončil kariéru pre traumatické poranenie mozgu.

02.11.2023 19:13
Lane Hinkley Foto:
Lane Hinkley bol kapitánom tímu Charlottetown Islanders.
debata (2)

Kapitán tímu Charlottetown Islanders, ktorý pôsobí v Quebec Major Junior Hockey League uviedol, že mu hrozí demencia.

V tejto sezóne odohral štyri zápasy bez bodového zisku. "Lekári mi povedali, že moja hokejová kariéra sa skončila. Mám za sebou príliš veľa bitiek, úderov a otrasov mozgu, z ktorých som sa nevedel poriadne spamätať.

Kanada Hokej MS20 štvrťfinále USA Slovensko Čítajte viac Nováčik v reprezentácii má netradičný koníček. Veľa mojich spoluhráčov to asi nerobí, vraví mladý Slovák. Ramsay? Počul som na neho len chvály

Lekári ma informovali, že magnetická snímka môjho mozgu ukazuje lézie a jazvy s rozmermi 25×17 milimetrov. Mám riziko vzniku CTE, čo je chronická traumatická encefalopatia a hrozí mi skorý nástup demencie," uviedol hráč na svojom účte na Instagrame.

Hinkley napriek prognóze povedal, že nikdy neľutoval svoj štýl hokeja: "Hokej je tvrdý šport. Môj štýl hry viedol ku koncu kariéry. Ale nikdy nebudem ľutovať bitku, alebo úder, ktorý som urobil.

Nikdy sa nebudem ospravedlňovať za to, ako som hral. V uplynulých rokoch svojej kariéry som nedával veľa gólov, ale bol som pokojný a to mi nikto nemôže vziať. Som hrdý na jazvy na mojich rukách."

2 debata chyba
Viac na túto tému: #koniec kariéry #Lane Hinkley #Charlottetown Islanders