Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Záhadná smrť olympioničky, mala iba 42 rokov. Mŕtvu ju našla štvorročná dcérka, uviedla rodina

Bývalá olympijská plavkyňa Helen Smartová, ktorá reprezentovala Veľkú Britániu, náhle zomrela. Mala len 42 rokov. Po vydarenej športovej kariére pracovala ako riaditeľka školy.

17.08.2023 07:51
Helen Smartová Foto:
Helen Smartová bola špecialistkou na znakársky štýl plávania.
debata (8)

Podľa zahraničných médií nie je príčina smrti jasné. Rodina bývalej plavkyne informovala, že Helen išla spať a druhý deň sa už nezobudila. Mŕtvu ju našla štvorročná dcérka, ktorá sa mamu snažila neúspešne zobudiť.

K tragickej udalosti došlo počas víkendu, keď bola celá rodina v rámci oslavy narodenín Heleninho brata Roberta na chate na brehu jazera Coniston v severozápadnej časti Anglicka. Pre Daily Mail prehovorila zdrvená matka zosnulej Linda.

1 maze Čítajte viac Emotívna lyžiarska legenda: Nemôžem tomu uveriť! Mazeová ukázala ničivú silu prírody

„Sme v úplnom šoku. Ešte pred pár hodinami bola na paddleboarde. Nikdy nebola chorá. Nevieme, čo sa stalo, ale musela zomrieť krátko potom, ako išla spať,“ opísala desivú udalosť trúchliaca matka.

Bývalá britská reprezentantka išla spať okolo polnoci so svojim manželom, dcérou Heidi a malým synom Stanleym. Keď sa o štvrtej ráno pokúšala štvorročná Heidi prebudiť svoju mamu, jej snaha bola márna. „Tati, nemôžem zobudiť mamičku,“ povedala otcovi Heidi podľa Daily Mail.

„Teraz si pôjdem ľahnúť mami. Chcem sa vyspať, mala som dlhý deň a viem, že ma Heidi o šiestej ráno zobudí,“ povedala tesne pred smrťou Helen svojej matke.

Soči, skoky na lyžiach Čítajte viac Zaviedol techniku, ktorá zmenila svet skokov. Zomrel priekopník z mostíkov

„Bola našou pýchou a radosťou. Sme na ňu takí hrdí. Rozžiarila každú miestnosť, do ktorej vošla. S manželkou nechápeme, ako mohla ísť len tak spať a už sa neprebudiť,“ vyjadril svoj smútok otec John.

Helen bola v 90. rokoch vrcholovou plavkyňou a britskou šampiónkou, uviedol New York Post. V roku 1988 získala bronz na Hrách Commonwealthu v Kuala Lumpure. Na ME a MS si vybojovala dve striebra, pričom jej doménou bol znak.

Na letných olympijských hrách v Sydney 2000 reprezentovala Veľkú Britániu, no na cenný kov nedosiahla. Po účasti na najväčšom športovom sviatku sa rozhodla ukončiť kariéru a stala sa riaditeľkou základnej školy Worsley Mesnes vo Wigane.

Vtedy a teraz. Premeny legendárneho Ivana Lendla Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Svojho času patril medzi najlepších tenistov...
8 debata chyba
Viac na túto tému: #plávanie #Helen smartová