Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najbláznivejších 24 hodín mojej kariéry. Útočník Jurčo opísal expresný presun do Davosu

Slovenský hokejový reprezentant Tomáš Jurčo vstal v Košiciach uprostred noci, aby už o 14 hodín nastúpil na zápas svojho nového klubu, švajčiarskeho Davosu.

28.09.2023 08:40
Tomáš Jurčo Foto:
Tomáš Jurčo odohral v zámorskej NHL vyše 200 zápasov, naposledy si v nej v sezóne 2020/21 obliekol dres Vegas Golden Knights.
debata (1)

Po víťaznom debute, Davos zvíťazil nad Ženevou 7:2, prezradil Slovák pre Blick okolnosti svojho presunu. Čo sa mu premietalo hlavou pred úvodným vhadzovaním? „Že tento zápasu musím jednoducho nejako prežiť.“

HC Davos podpísal s Jurčom mesačnú zmluvu, ktorou reaguje na početnú maródku v tíme. Pre zranenie mu na začiatku sezóny chýbajú Rasmussen, Corvi, Fora či Egli. Udalosti svojho príchodu pod Alpy opísal odchovanec košického hokeja stručne a jasne: „Bolo to najbláznivejších 24 hodín mojej kariéry.“

Rozhovor s obrancom Jurajom Valachom
Video
V relácii Fair Play sme sa s obrancom Spišskej Novej Vsi rozprávali o Martinovi Réwayovi aj trápiacom sa Slovane.

Ako sa teda zrodil jeho expresný prestup do jednej z najkvalitnejších európskych líg? V pondelok dopoludnia mali športový riaditeľ Davosu Jan Alston a tréner klubu Josh Holden s Jurčom prvý kontakt prostredníctvom videohovoru.

Obe strany sa v priebehu dňa dohadovali na mesačnom kontrakte a v predvečer ligového zápasu proti Ženeve Jurčo podpísal zmluvu. Doma v Košiciach si rýchlo pobalí tie najnutnejšie veci a chce byť čo najskôr u nového zamestnávateľa.

„Musel som vstávať o tretej ráno. Hoci som sotva spal, pretože som bol nadšený z ponuky od nového klubu,“ uviedol slovenský útočník.

6 ružička old Čítajte viac Nahradí Pardavého česká legenda alebo otec hviezdneho kanoniera z NHL? Vedenie Slovana lanári zaujímavé mená

Na letisko dorazil o štvrtej ráno a z Košíc cez Viedeň si to namieril do Zürichu, klubové auto si ho vyzdvihlo v Klotene. „Dúfal som, že sa počas cesty do Davosu vyspím v aute. Výhľad z okna bol ale príliš krásny a potom nasledovala cesta plná zákrut,“ opísal Jurčo.

Bronzový medailista z olympiády v Pekingu a dvojnásobný víťaz Calder Cupu v AHL dorazil do nového klubu poobede. Rýchlo niečo zje a zhruba dve hodiny si pospí. Až v utorok o piatej popoludní bolo jasné, že Jurčo môže za nový klub nastúpiť v ligovom zápase.

Kedy mal teda možnosť po prvýkrát vidieť nových spoluhráčov? „Na ľade počas rozcvičky pred zápasom,“ priznal. Napriek neštandardným okolnostiam chcel nastúpiť čo najskôr aj kvôli chýbajúcej zápasovej praxi.

Slafkovský Čítajte viac Slafkovský? Nepracuje dobre s pukom, nie je výborný korčuliar ani nečíta dobre hru, kritizujú ho experti

„Ak o vás prejaví záujem klub ako Davos, ktorý poznáte zo Spenglerovho pohára, musíte túto príležitosť využiť.“ Jurčo odohral pri debute 13 minút a podľa Blicku predviedol niekoľko zaujímavých ofenzívnych akcií.

Keď Slovák po víťazstve 7:2 proti Ženeve rekapituloval svoj deň, neveriacky krútil hlavou. Jurčo zatiaľ nechal v Košiciach aj svoju snúbenicu. „Možno si ani nevšimla, že som odišiel,“ žartovne dodala nová posila HC Davos.

Koľko zarábajú hokejisti na Slovensku? Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
V ktorom slovenskom klube zarábajú hokejisti...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Tomáš Jurčo #HC Davos