Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slafkovský? Nepracuje dobre s pukom, nie je výborný korčuliar ani nečíta dobre hru, kritizujú ho experti

Slovenský hokejový útočník Juraj Slafkovský zatiaľ veľmi nenadchol odborníkov výkonmi v tréningovom kempe klubu Montreal Canadiens zo zámorskej NHL. Najnovšie sa vyjadrila negatívne na adresu vlaňajšej jednotky draftu nováčikov dvojica redaktorov Jean-Charles Lajoie, Tony Marinaro z kanadskej televízie TVA Sports.

27.09.2023 15:59
Slafkovský Foto:
Juraj Slafkovský počas zápasu proti Seattlu Kraken.
debata (2)

Experti prirovnali 19-ročného Košičana k o rok staršiemu kanadskému útočníkovi Joshuovi Royovi, ktorého Montreal draftoval ešte v roku 2021 zo 150. miesta a doposiaľ pôsobil iba medzi juniormi.

"Slafkovský má viac slabých ako silných stránok. Nepracuje dobre s pukom, nie je výborný korčuliar ani nečíta dobre hru.

Hokejovo sú na tom lepšie viacerí hráči, vrátane Roya. Roy hrá lepšie ako Slafkovský," myslí si Marinaro, ktorého doplnil Lajoie: „Bez ohľadu na to, kam ho tréner zaradí v rámci prvých troch útokov, spomalí celú formáciu.“

Juraj Slafkovský Čítajte viac Aj tak si tučný, choď radšej na farmu. Fanúšikovia Montrealu sa obuli do Slafkovského. Ten im vytrel zrak parádnym gólom

Slafkovský pre januárové zranenie kolena odohral v nováčikovskej sezóne iba 39 zápasov, zaznamenal v nich štyri góly a šesť asistencií.

V troch modelovaných dueloch medzi hráčmi Canadiens v kempe zaznamenal gól a asistenciu, ale zjavne sa stále nedostal do ideálnej formy.

V pondelkovom úvodnom prípravnom stretnutí si zahral aj proti krajanovi Šimonovi Nemcovi, ktorý skóroval pri triumfe New Jersey Devils.

Zranený Juraj Slafkovský takto nabral "kilečká" Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Juraj Slafkovský pred ôsmimi mesiacmi a dnes....
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Montreal Canadiens #Juraj Slafkovský