Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skvelá správa pre slovenského reprezentanta. Hral za Vítkovice, zaujíma sa o neho tím NHL Arizona Coyotes

Slovenský hokejový obranca Patrik Koch, ktorý sa v utorok pripojí k reprezentácii v príprave na MS v hokeji, v lete určite zmení dres. Športový riaditeľ Vítkovíc Roman Šimíček potvrdil, že 26-ročný rodák z Malaciek má podpísanú zmluvu s Třincom.

22.04.2023 14:41
Patrik Koch Foto:
Patrik Koch v drese HC Vítkovice.
debata

No podľa informácii iSport.cz môže byť všetko inak a do Třinca sa ani nedostane. O razantného Slováka sa má zaujímať klub z NHL Arizona Coyotes.

Koch tak môže v lete napodobniť svojho krajana Miloša Kelemena, ktorý si to do Arizony namieril z Mladej Boleslavy a v tejto sezóne NHL odohral 14 stretnutí a dal jeden gól.

Napriek mladému veku patrí odchovanec bratislavského Slovana k najostrieľanejším hráčom českej extraligy. Za Kometu Brno a Vítkovice odohral už 180 zápasov (8+22) a nazbieral v nich 290 trestných mi­nút.

Richard Pánik Čítajte viac Českí komentátori stratili reč: Neuveriteľné... Žasli nad raritou z čepele Pánika

Ako píše iSport.cz, dokáže byť aj pomerne rýchly a kreatívny v ofenzíve. To nedávno predviedol v semifinálovej sérii proti Hradcu Králové krásnym sólom cez celého klzisko.

„Vždy sa snažím odovzdať maximum a takto tvrdo som hral odmalička,“ uviedol v minulosti pre Sport. „Nie som človek, ktorému by robilo radosť dostávať sa súperom pod kožu, ale mám nejaký štýl hry a uvedomujem si, že keď hrám nepríjemne, nemajú to protihráči radi.“

Koch začínal v Slovane Bratislava, ale hokejovo vyrastal v Česku – najskôr v Břeclavi, potom v Brne a vyskúšal si aj akadémiu v rakúskom Salzburgu.

Jaromír Jágr Čítajte viac Kladno sa udržalo. Bude 51-ročná legenda pokračovať v kariére? Jágr sa vyjadril

„Rodičia hovorili, že na Slovensku sa nehralo dosť zápasov a otec chcel, aby som hral viac. V Česku to išlo a najbližšie bola Břeclav,“ spomínal na svoje začiatky u susedov.

V minulosti skúšal šťastia aj v zámorí. V sezóne 2014/15 hral juniorskú USHL za Des Moines Buccaneers a NAHL za Soo Eagles. „Nepodarila sa mi sezóna, začal som v USHL a potom som klesol o súťaž nižšie. Moc sa mi nedarilo.“

Ďalší krok bol návrat na Slovensko a vstup do projektu hokejovej dvadsiatky. „To mi dosť pomohlo. Extrémne sa trénovalo, z krízy som sa dostal. Ten projekt mal zmysl – bol to dobrý skok z juniorského hokeja k mužom,“ uviedol Koch.

SR Zvolen šport hokej TEL finále 4 Košice BBX Čítajte viac Zvolen odklial Riečického čaro a odmietol košické oslavy. Je to ich problém, koho si dali do bránky, reaguje kouč HKM

Len tesne mu ušla vlaňajšia nominácia na olympijské hry do Pekingu, no tentokrát má veľkú šancu, že si po štyroch rokoch zahrá na seniorských majstrovstvách sve­ta.

Je jasné, že Vítkovice sú v jeho prípade uzavretou kapitolou. Buď sa v lete posunie do Třinca, alebo do zámoria. Každopádne účasť a dobré výkony na MS mu môžu len pomôcť.

Aj so 4 Slovákmi! Najlepší hráči NHL od roku 1967 Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Aj so štvoricou Slovákov! Toto sú najlepší...
debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia #HC Vítkovice #Patrik Koch