Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zvolen odklial Riečického čaro a odmietol košické oslavy. Je to ich problém, koho si dali do bránky, reaguje kouč HKM

Nôž na krku, hroziaci koniec sezóny. Hokejisti Zvolena zvládli štvrtý finálový zápas aj napriek tomu, že v doterajšom priebehu série sa len málo vecí vyvíjalo v ich prospech.

21.04.2023 22:26
SR Zvolen šport hokej TEL finále 4 Košice BBX Foto: ,
Pozápasová radosť hokejistov Zvolena po výhre nad Košicami.
debata

Zvolenčania, ktorí sa hrdili najlepšou ofenzívou v základnej časti, strelili v prvých troch finálových dueloch len dva góly. Najmä preto prehrávali v boji o zlato 0:3 a piatkový duel bol pre nich zápasom o všetko.

Konečne sa im podarilo prekonať košickú defenzívu vo viac ako jednom prípade a po výhre 5:2 sa udržali v hre o najcennejší kov.

SR Zvolen šport hokej TEL finále 4 Košice BBX Čítajte viac Sedem gólov, jednoznačný triumf Zvolena. Majstrovské oslavy Košíc sa odkladajú

„Výborný zápas z našej strany. Mali sme dobrú rýchlosť i kvalitnú organizáciu hry. Som rád, že konečne sme strelili väčší počet gólov,“ pochvaľoval si po zápase domáci kouč Peter Oremus.

Zvolenu pomohol vedúci gól, ktorý strelil v početnej výhode kanadský obranca Shane Hanna. Prerušil tým viac ako 600-minútovú čiernu sériu HKM bez využitej presilovky.

„Hráme proti kvalitnému súperovi, ťažko sa proti nemu presadzuje. Ak dáme viac ako jeden či dva góly, naša šanca na výhru stúpa. Nič iné nám nezostáva, len víťaziť. Od dnešného výkonu a výsledku sa môžeme odraziť,“ pokračoval Oremus.

Stupka hokej zvolen Čítajte viac Skompletizovať medailovú zbierku? Ďakujem, neprosím! Zvolenský veterán dokáže to, čo robí Ovečkin

Rozhodujúca bola druhá tretina a úsek, v ktorom hrali mužstvá štyria proti štyrom. Zvolenustrelil v priebehu jedenástich sekúnd dva góly a urobil kľúčový krok k víťazstvu.

„Sme radi, že sme vyhrali. Dali sme do toho ešte viac srdiečka a vyplatilo sa. Pomohol nám gól v presilovke, ktorý sme dlho nevedeli dať. Verím, že ďalšie z početných výhod sme si nechali na ďalšie zápasy,“ vravel kapitán HKM Marek Viedenský a k rozhodujúcemu úseku hry dodal:

„Vyzerá to tak, že by sme mali hrať celý zápas štyria proti štyrom. Som rád, že nám to vyšlo práve v tejto hernej situácii. Vyhrali sme, ideme ďalej.“

Richard Šechný Čítajte viac Šechný sa obul do Košičanov: Hrajú nepozerateľný hokej, je to bieda. V Steel aréne je to ako v kostole

Po góle na 3:1 vystriedal Dominika Riečického Jaroslav Janus. Ten inkasoval až v 52. minúte, keď ho prepálil Carter Turnbull.

„Janus a Riečický sú obaja kvalitní brankári, počas sezóny sa striedali. Dnes sme opäť veľa strieľali a padli z toho góly. Je problém Košičanov, koho si dali do bránky,“ reagoval Oremus.

Košice chcú ukončiť finále doma

Hostia doplatili na vlažný začiatok. V prvej tretine veľa faulovali, štyrikrát sedeli na trestnej lavici. Košickému koučovi sa nie všetky rozhodnutia arbitrov páčili.

"Domáci boli v prvej tretine lepší ako my, to treba priznať. Nastúpili s nožom na krku, museli vyhrať a podľa toho aj hrali. My sme sa im dnes v nasadení a intenzite nedokázali vyrovnať.

Škoda niektorých výrokov rozhodcov v prvej tretine, ale na to sa nechceme vyhovárať" hodnotil košický kouč Dan Ceman.

Tréner HC Košice Dan Ceman. Foto: TASR - Roman Hanc
SR Hokej TEL play off 1/2 7. Košice Michalovce KEX Tréner HC Košice Dan Ceman.

Hoci oceliari počas celého zápasu dobiehali domáci náskok, od vyrovnania nemali ďaleko.

„Škoda, že nám nepodarilo vyrovnať. Šance sme k tomu mali. Potom sme urobili niekoľko zbytočných strát puku, domáci to dokázali využiť a definitívne strhli výhru na svoju stranu. Nič sa nedeje, stále sme to my, kto je vo výhode,“ vyjadril sa Ceman.

S názorom svojho trénera súhlasil aj Michal Chovan.

„Nezačali sme dobre. Musíme nadviazať na tretiu tretinu, v ktorej sme hrali našu hru. Vedieme 3:1, ideme domov a tam chceme rozhodnúť. Nebude to jednoduché, proti sebe stoja dve vyrovnané mužstvá,“ vravel košický kapitán.

Pardavý Škorvánek hokej Čítajte viac Opora Michaloviec Škorvánek: Podľa otca som si vybral najhorší post. Proti Košiciam to bude vybičované viac ako proti Slovanu

Súhlasil, že oceliari musia hrať doma rozumnejšie a vyhýbať sa pobytu na trestnej lavici.

„Musíme byť disciplinovanejší a vyhnúť sa zbytočných faulom. Napriek tomu sme nemali ďaleko od toho, aby sme vyhrali. Chýbal nám aj kus šťastia,“ dodal Chovan.

Piaty finálový duel série medzi Košicami a Zvolenom sa hrá v nedeľu v Steel Aréne. Ak uspejú hostia, šiesty duel je na programe v utorok vo Zvolene.

debata chyba
Viac na túto tému: #HKM Zvolen #HC Košice #Peter Oremus