Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kladno sa udržalo. Bude 51-ročná legenda pokračovať v kariére? Jágr sa vyjadril

Hokejisti Kladna v zostave s majiteľom Jaromírom Jágrom zvíťazili v piatkovom štvrtom barážovom súboji o nad Zlínom 1:0 a v najkratšom možnom čase si zabezpečili extraligovú príslušnosť aj pre budúcu sezónu.

22.04.2023 09:15
Jaromír Jágr Foto:
Spokojný Jaromír Jágr. Kladno si zahrá v extralige aj v budúcej sezóne.
debata

A 51-ročný hrajúci majiteľ netajil po jednoznačnom víťazstve v sérii 4:0 spokojnosť. „Sme veľmi radi. Pomohla nám vlaňajšia skúsenosť s viac ako 40-dňovou pauzou. Mnohí sme vedeli, do čoho ideme a kvalitne sme v nej trénovali,“ uviedol po stretnutí Jágr.

Podľa neho bolo najťažšie udržať mužstvo koncentrované. „Nebolo to vôbec jednoduché, keď mnoho ostatných mužstiev už bolo na dovolenkách a nás vrchol sezóny ešte len čakal. Zvládli sme to,“ skonštatoval a poďakoval hráčom, trénerom aj celej organizácii za obetavosť.

Richard Pánik Čítajte viac Českí komentátori stratili reč: Neuveriteľné... Žasli nad raritou z čepele Pánika

Po štvrtkovom suverénnom víťazstve 7:1 v Zlíne už bol na druhý deň v kľude. „Vedeli sme, že máme trojzápasový vankúš. Vďaka tomu sa nám hralo dobre. Veľkou výhodou bolo, že sme v sérii ani raz neprehrávali. Vždy sme dali prvý gól.“

Jednou z kľúčových otázok, ktoré sa médiá pýtajú Jágra po skončení sezóny už vyše desať rokov je, či ho uvidíme v najvyššej súťaži aj v budúcej sezóne.

„Teraz nemám v hlave nič. Hokej ma stále baví. Zároveň je to pre mňa trochu frustrujúce, keď som bol zvyknutý podávať nejaké výkony, ktorých už nie som vo svojom veku schopný,“ vyjadril sa nejednoznačne Jágr.

Maroš Jedlička Čítajte viac Ako otočiť sériu z 0:3 na 4:3? Netuším, no Pardavému volať nebudem

Za veľké plus považuje, že ako majiteľ je stále medzi hokejistami a vie, čo sa v mužstve deje. Definitívne rozhodnutie o budúcnosti zatiaľ odkladá. „Potrebujem veľa regenerácie a extra tréning, čo zaberá dosť času, ktorý by som mohol venovať iným veciam.“

Má jasno v tom, že ak by sa rozhodol pokračovať, musel by naskočiť už v auguste do prípravných zápasov. „V priebehu sezóny by sa mi už asi nechcelo do toho znovu naskakovať,“ dodal legendárny hráč s číslom 68 na chrbte.

Najbohatšie kluby NHL v bojoch o Stanleyho pohár Fotogaléria - 33 fotiek Všetky fotky
Majú ekonomická sila, hodnota klubov či platy...
debata chyba
Viac na túto tému: #česká extraliga #Jaromír Jágr #HC Rytíři Kladno