Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ako otočiť sériu z 0:3 na 4:3? Netuším, no Pardavému volať nebudem

Do streleckej listiny sa síce nezapísal, ale na ľade ho bolo opäť plno. Útočník Zvolena Maroš Jedlička (20) hľadá v play off svoje strelecké ja.

22.04.2023 06:40
Maroš Jedlička Foto: ,
Zľava Maroš Jedlička (Zvolen) a David Pollock (Košice) vo štvrtom finálovom zápase play off Tipos extraligy.
debata

Vo štvrtom finálovom zápas play off extraligy proti Košiciam ho síce nenašiel, ale jeho tím ak tak zvíťazil 5:2. Ak sa chcú tento rok pod Pustým hradom radovať z titulu, potom to bol len začiatok. K vytúženému cieľu potrebujú ďalšie tri triumfy.

Z vášho pohľadu dve veľké nepremenené šance, ale napriek tomu víťazstvo. Bol to zápas podľa vašich predstáv?

Toto sme predsa chceli. Vyhrať. Pre nás skvelá správa. Pravda, opäť som mal šance, mohol tam padnúť nejaký gólik, ale určite by som ho nevymenil za tento triumf. V doterajšom priebehu sme sa zvyčajne ujali vedenia a oni to potom otočili, bál som sa, aby sme kvôli tomu nezačali panikáriť.

V prvej tretine sme mali pocit, že na hráčoch Zvolena je aj naďalej „deka“…

Pravda, máme tu veľa hráčov, ktorí chcú dávať góly a vôbec to nejde. Možno ste si aj vy všimli, že chvíľami sme boli zakríknutí, akoby sme si pripúšťali stres. Som však rád, že sme to zlomili, že sme góly napokon dali.

Ak by sme finálovú sériu prehrali 0:4, bola by to potupa. Nezodpovedalo by to dianiu na ľade. Verím, že odteraz nám to pôjde lepšie. Nič im nedáme zadarmo.

Ako sa motivuje mužstvo, ktoré vo finálovej sérii prehráva 0:3 na zápasy?

Od rána sme si nepripúšťali, že by sa sezóna mohla skončiť tu vo Zvolene. Ani nám to na um nezišlo. Tvárili sme sa a robili presne to isté, ako pred každým iným zápasom.

Play off sa hrá v rýchlom tempe, za šesť dní štyri duely – vlastne ani nie je priestor na veľké premýšľanie. Jedno je isté: keď dávate góly, hrá sa vám ľahšie.

SR Zvolen šport hokej TEL finále 4 Košice BBX Čítajte viac Sedem gólov, jednoznačný triumf Zvolena. Majstrovské oslavy Košíc sa odkladajú

V nedeľu v Košiciach to však nebudete mať jednoduché…

Ono sa hrá vonku vždy ťažšie. Vlastní fanúšikovia vás ženú vpred a s nimi je to lepšie. Ale čo narobíme? To je hokej. Prehrávali sme 0:3 na zápasy, my si už v tejto chvíli naozaj nemôžeme vyberať.

Na ideálny zvolenský scenár je zrejme zbytočné sa pýtať…

Ak chceme byť majstri, potom je už len jeden. Tri triumfy, nič iné k vytúženému cieľu nepovedie.

Po siedmom semifinálovom zápase ste žartovali, že ste si omočili hokejku, len aby ste prelomili streleckú smolu. Ste poverčivý?

Raz som to spravil a odvtedy nezopakoval. No zdá sa, že na nedeľu si niečo musím pripraviť (úsmev). Neupínam sa na takéto veci, snažím sa vždy vymyslieť niečo iné.

Je ťažké sa vo finále presadiť v súbojoch pred bránkou?

Veľmi. Treba povedať, že je to úplne iné ako v základnej časti. Sám cítim, že v tejto fáze už každý dáva do toho všetko. V súboji nikto neuhne, ani nezvoľní. Niekedy si dokonca myslím, že sa dá hrať len naslepo a dúfať, že tam niekto bude.

Prečo skórujú viac zvolenskí obrancovia ako útočníci?

Lebo Košice hrajú iný hokej, bránia bližšie k bránke a našim bekom sa takto otvára priestor na strely a skórovanie.

Viete, koľkokrát v minulosti sa podarilo mužstvu otočiť sériu z 0:3 na zápasy?

Vôbec netuším.

SR Zvolen šport hokej TEL finále 4 Košice BBX Čítajte viac Zvolen odklial Riečického čaro a odmietol košické oslavy. Je to ich problém, koho si dali do bránky, reaguje kouč HKM

Dvakrát. Zakaždým to dokázala Dukla Trenčín…

Vážne? A bolo to aspoň vo finále?

Nie…

Nuž, o to krajšie by bolo, keby sa to podarilo práve nám. Napísali by sme históriu. Ale nie… My sa predovšetkým potrebujme sústrediť od zápasu k zápasu, v nedeľu nás v Košiciach čaká ten piaty a my súpera opäť nemôžeme podceniť. Sme v situácii, keď už nemôžeme zaváhať. Potrebujeme tri výhry a potom sa môžeme baviť aj o histórii.

Dvakrát bol pri takomto obrate Ján Pardavý. Nezatelefonujete mu a nevypýtate si recept?

(smiech) Myslím, že momentálne má pri reprezentácii iné starosti. A predovšetkým dosť roboty. A my máme zasa skvelých trénerov, je na nich, aby nás pripravili.

Mimochodom, sledujete jedným očkom aj národný tím?

Ale áno. Akurát som si v kabíne pozrel nájazd Riša Pánika. Neskutočné. Ukázali mi to v mobile hráči, ktorí dnes nehrali. Dokonca viem, ako skončila naša osemnástka – prehrala 3:5. Škoda. Držím jej palce.

debata chyba
Viac na túto tému: #HKM Zvolen #HC Košice #Maroš Jedlička