Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rana ako z dela. Českí fanúšikovia skolili hráča na trestnej lavici

Na zápas medzi českými hokejovými klubmi Třebíč a Přerov sa tak skoro nezabudne. V stretnutí Chance ligy - teda druhej najvyššej súťaže - fanúšikovia zranili hosťujúceho útočníka Roka Macuha. Slovinca zasiahla petarda hodená zo sektora domácich.

25.10.2022 15:00
Fanúšik, Třebíč Foto:
Fanúšikovia Třebíča - Ilustračné foto.
debata

Incident sa odohral v 50. minúte duelu. HC Horácka Slavia Třebíč viedla 3:0, keď na trestnú lavicu zamieril slovinský legionár. Následne však do malého ohraničeného priestoru priletela petarda, ktorá vybuchla len tesne vedľa útočníka Přerova.

Macuh okamžite padol na zem a museli ho ošetriť, potom zamieril do kabíny. Zápas musel byť na niekoľko minút prerušený.

„Totožnosť páchateľa bola zistená, avšak utiekol zo štadióna. Po zaistení bezpečnosti zo strany usporiadateľov bolo stretnutie dohrané. Přerov nechcel po tomto incidente pokračovať, avšak po komunikácii medzi rozhodcami a trénermi sa hráči na ľad vrátili,“ píše sa v oficiálnom zápise po stretnutí.

"Útočník Rok Macuh sa po zásahu petardou a obrovskej detonácii, ktorú ešte umocnili stiesnené priestory na trestnej lavici, padol na zem.

Po rýchlom poskytnutí prvej pomoci zamieril do kabíny a následne bol s poškodením sluchu a veľkou bolesťou hlavy prevezený do fakultnej nemocnice," doplnil informáciu o zdravotnom stave slovinského hráča klub HC Zubr Přerov.

Honvéd, Zalaegerszeg Čítajte aj Škandál v Maďarsku. Bývalý tréner fortunaligistu stiahol hráčov z ihriska

Fanúšikovia Přerova sa po zápase prišli hosťom ospravedlniť priamo do kabíny. K situácii sa vyjadril aj marketingový manažér Horáckej Slavie Přerov Daniel Šlapák.

„V spolupráci s políciou pracujeme na vyšetrení incidentu. Na štadióne máme dostupnú techniku, ktorá pomôže k odhaleniu vinníka, aj keď už asi vieme, kto pyrotechniku ​​použil,“ napísal na sociálnych sieťach.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Slafkovský je ako Sagan. Na nič sa nehrá, ľudia to milujú
debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #Třebíč #Přerov