Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škandál v Maďarsku. Bývalý tréner fortunaligistu stiahol hráčov z ihriska

Pre rasistické pokriky hosťujúcich fanúšikov prišlo k niekoľkominútovému prerušeniu víkendového zápasu Zalaegerszeg - Honvéd v najvyššej maďarskej futbalovej súťaži.

25.10.2022 08:51
Honvéd, Zalaegerszeg Foto:
Archívna snímka zo zápasu Honvéd - Zalaegerszeg.
debata (2)

Urážky zazneli v 55. minúte po súboji hosťujúceho hráča Alexa Szabóa a útočníka Zalaegerszegu Christyho Manzingu z Konga.

Situácia za stavu 0:2 poriadne rozladila Ricarda Moniza, bývalého trénera Trenčína, na lavičke Zalaegerszegu. Holandský kouč vyšiel na trávnik a na pokriky upozorňoval rozhodcu, no ten ho vylúčil.

Moniz následne stiahol svojich zverencov z ihriska. Pri jeho výzve, aby zamierili do šatní, ho však nepodporil športový riaditeľ klubu Attila Dragóner – v obave, aby tímu neodpočítali body.

Ricardo Moniz ešte na lavičke Trenčína. Foto: SITA, Martin Mednansky
FUTBAL: Trenčín moniz Ricardo Moniz ešte na lavičke Trenčína.

Po niekoľkých minútach napokon hra pokračovala, Honvéd si udržal dvojgólový náskok.

Maďarský futbalový zväz na twitteri reagoval, že incident vyšetruje. Zdôraznil, že všetky diskriminačné prejavy odsudzuje a potrestá.

„Ak sa preukáže, že v zápase prišlo k rasistickým prejavom, disciplinárna komisia môže čin potrestať najprísnejším spôsobom,“ píše portál origo.hu.

maďarsko, anglicko, deti Čítajte aj Choré gény. Do maďarských detí sa pustili aj Američania

"Z približne 250 fanúšikov Honvédu hučalo maximálne 20 až 30 ľudí, vo vysielaní to ani nebolo počuť. Išlo skôr o podpichovanie ako rasizmus, keďže aj v Hondvéde sú hráči s tmavou farbou pleti.

Ak by šlo o rasistov, aj na nich by smerovali tieto zvuky. Žiaľ, spolu s táborom Zalaegerszegu to ide ruka v ruke už dlhší čas. Z tohto pohľadu sa nelíšia," uviedol pre Blikk.hu jeden z priaznivcov Honvédu.

Upozorňoval aj na rok 2020, keď tvrdé jadro fanúšikov Zalaegerszegu rasisticky provokovalo hráčov Honvédu. Klub vtedy dostal pokutu 200-tisíc forintov (približne 483 eur).

Standings provided by Sofascore
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Honvéd Budapešť #Zalaegerszeg