Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Španiel Dúbravku z bránky asi nevytlačí. De Gea prepadol novej záľube a miesto ponúk zvažuje koniec

Odkedy sa Newcastlu United zranila brankárska jednotka Nick Pope, neustále sa špekuluje o tom, kto ho nahradí medzi troma žrďami.

07.01.2024 05:45
766769713 Foto:
Španiel a Slovák sa dobre poznajú z Manchestru United.
debata (1)

Svätyňu ambicióznych „strák“ dočasne háji slovenská reprezentačná jednotka Martin Dúbravka, no britské média nepochybujú o tom, že klub sa počas januára bude snažiť prioritne posilniť brankársky post.

Najčastejšie sa spomína meno David de Gea. Ten v lete 2023 po 12 rokoch opustil Manchester United a odvtedy je bez angažmánu. Skúsený Španiel je od začiatku spomínaný ako ideálna voľba na post dočasnej brankárskej jednotky.

S Dúbravkom sa navyše dobre poznajú, keďže Slovák v slávnom United strávil sezónu na hosťovaní.

833617348 Čítajte viac Dúbravka jednu penaltu chytil, druhú zavinil. Kríza Newcastlu pokračuje aj po šesťgólovom dueli s Liverpoolom

Nie je však isté, či sa de Gea vôbec chce vrátiť na trávniky. Podľa webu Athletic trávi obdobie futbalovej nezamestnanosti hlavne hraním padelu. Stále populárnejší šport Španiela viac ako zaujal.

Padel je šport, ktorý vznikol v Mexiku a pripomína mix tenisu a squashu. Hrá sa na malom kurte ohradenom plexisklom, od ktorého sa loptička môže odraziť späť do kurtu, čo prináša do hry istú dávku nepredvídateľnosti.

Tridsaťtriročný gólman nie je jediný známy futbalista, ktorého adrenalínový šport pohltil. Bývalý hráč Newcastlu Hatem Ben Arfa je taktiež zanietený padelista a v rodnom Francúzsku si vybojoval miesto v národnom rebríčku.

Martin Dúbravka Čítajte viac V Manchestri na Dúbravku nezabudli. Slovák na čele nelichotivého zoznamu

De Gea si vychutnáva pauzu od ostro sledovaného špičkového futbalu. Má viac času na rodinu, kamarátov a intenzívnejšie sa venuje svojmu eSports tímu Rebels Gaming, ktorý vlastní s bývalým spoluhráčom Brunom Fernandesom.

Zároveň sa udržiava vo forme pre prípad, že by dorazila adekvátna ponuka na návrat do veľkého futbalu.

Zdá sa, že napriek špekuláciám o ponuke bohatého Newcastlu či záujmu z iných kvalitných európskych líg sa tak doposiaľ nestalo.

Podľa britského The Sun je reálna aj možnosť, že Španiel sa rozhodne ukončiť futbalovú kariéru. Ak ho totiž doposiaľ žiadna ponuka neoslovila, návrat do vrcholového športu bude po takej dobe náročný.

Rozhodujúce pre de Geovu budúcnosť tak bude asi januárové prestupové okno, počas ktorého dochádza k veľkému sťahovaniu hráčov.

Možno dorazí ponuka, ktorá ho presvedčí, aby koniec kariéry ešte na pár mesiacov odložil.

Influencerka, ktorú márne uháňajú športové hviezdy Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Krásavica z instagramu Emily Pellegrini...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Premier League #Newcastle United #Martin Dúbravka #David De Gea