Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Manchestri na Dúbravku nezabudli. Slovák na čele nelichotivého zoznamu

Takto pred rokom končil slovenský reprezentačný brankár Martin Dúbravka svoje polročného hosťovanie v Manchestri United. Pozitívny dojem u červených diablov nezanechal a na to poukázal aj britský portál Talk Sport.

30.12.2023 12:31
Martin Dúbravka Foto:
Martinovi Dúbravkovi sa aktuálne nedarí ani v drese Newcastlu United.
debata (7)

Ten zverejnil rebríček všetkých posíl, ktoré na Old Trafford počas svojho pôsobenia priviedol holandský tréner Erik ten Hag. Za poldruha roka ich bolo presne 16 a klub stáli príchody týchto futbalistov celkovo 407 miliónov libier (470 miliónov eur).

Dúbravka v Manchestri United presedel skoro celý polrok na lavičke náhradníkov. Štartu v Premier League sa nedočkal a nastúpil iba na dve stretnutia Ligového pohára. Červeným diablom vychytal víťazstvo v treťom a štvrtom kole proti Aston Ville (4:2) a Burnley (2:0).

Aurelio De Laurentiis Čítajte viac Zarážajúca úprimnosť Lobotkovho šéfa: Všetka vina je na mne, kajal sa majiteľ Neapola a pustil sa do rozhodcov

Aj kvôli tomu sa ocitol na chvoste rebríčka najlepších posíl, ktoré do klubu priviedol ten Hag. „Dúbravku priviedli do mužstva a len sedel na lavičke,“ napísal autor poradia Mark Goldbridge.

Faktom je, že Dúbravka mal byť konkurenciou pre chybujúceho Davida de Geu, ale Španiel ho medzi tri žrde, minimálne v lige, ani raz nepustil.

Neúspešné obdobie prežíva Dúbravka aj v posledných týždňoch v Newcastli United, kde sa 2. decembra stal brankárom číslo jeden po zranení dovtedajšej jednotky Nicka Popa. Paradoxne práve v súboji s Manchestrom United.

Fenerbahce fanúšikovia Čítajte viac Boj o Superpohár sa skončil fiaskom. Spor o Atatürka spôsobil v Saudskej Arábii škandál

No Newcastle, a s ním aj slovenský brankár, má za sebou december ako zo zlého sna. V siedmich stretnutiach zaznamenal šesť prehier vrátane tej s AC Miláno (1:2) po ktorom klub skončil v pohárovej Európe a vyradenia s Chelsea vo štvrťfinále Ligového pohára (3:5 v penaltovom rozstrele).

Najbližšie sa Newcastle predstaví v súťažnom zápase až v novom roku, keď 1. januára nastúpi na pôde rozbehnutého lídra Premier League, FC Liverpool.

Nárast trhovej hodnoty slovenských futbalistov Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Niektorí prispeli viac, iní menej. Postup...
7 debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #Martin Dúbravka #Erik ten Hag