Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chelsea v derby s Arsenalom nevyužila dvojgólový náskok, United si uctili Charltona

Futbalisti FC Liverpool zvíťazili v sobotňajšom Merseyside derby nad mestským rivalom Evertonom 2:0.

21.10.2023 15:41 , aktualizované: 23:12
Bobby Charlton Foto: ,
Minúta ticha za Bobbyho Charltona pred zápasom Sheffield United - Manchester United.
debata (1)

Domáci po bezgólovom prvom polčase využili presilovku, ktorú hrali od 37. minúty, keď dostal Ashley Young druhú žltú a zároveň červenú kartu. Oba góly strelil Mohamed Salah, prvý v 75. minúte z penalty.

V zápase nastúpil aj anglický obranca Liverpoolu Trent Alexander-Arnold, ktorý sa stal v piatok účastníkom autonehody. Do cesty mu v dôsledku silnej búrky spadol elektrický stĺp, 25-ročný hráč neutrpel žiadne zranenia.

Noussair Mazraoui Čítajte aj Bayern rozhodol, čo bude s obrancom, ktorý vyjadril túžbu po víťazstve Palestíny

K incidentu došlo neďaleko mesta Knutsford, približne 40 kilometrov od Liverpoolu. Podľa informácií agentúry DPA spadol elektrický stĺp pred biele BMW, za ktorým šiel Alexander-Arnold na svojom Range Roveri.

Anglický reprezentant údajne prudko zabrzdil a narazil do BMW. Bezprostredne po nehode vystúpil z auta, aby skontroloval druhého šoféra. Obaja by mali byť bez zranení.

Úradujúci majster Manchester City zvíťazil nad Brighton & Hove Albion 2:1. Domáci si vytvorili rozhodujúci náskok v prvom polčase, keď sa presadili Julian Alvarez a Erling Haaland, ktorý v klube skóroval po štyroch dueloch.

Bobby Charlton Čítajte aj Futbalový svet sa ponoril do smútku. Zomrel legendárny Bobby Charlton

Po zmene strán znížil Ansu Fati, ale hosťom sa už vyrovnať nepodarilo. City poskočilo na prvé miesto tabuľky pred druhý Liverpool, pred ďalšími troma tímami má náskok jeden bod, no Tottenham a Arsenal mali zápas k dobru. Brighton je siedmy.

Na piatej priečke je Newcastle, ktorý vyhral doma nad Crystal Palace jasne 4:0. Jacob Murphy strelil prvý gól a na ďalšie dva prihral. Slovenský brankár Martin Dúbravka z Newcastlu sedel na lavičke náhradníkov.

Luis Enrique Čítajte aj Škriniar prvýkrát v sezóne presedel zápas na lavičke. Parížania sa na čele neudržali

Brentford zvíťazil nad Burnley 3:0 a dosiahol druhý triumf v sezóne. Wolverhampton otočil duel v Bournemouthe z 0:1 na 2:1, keď využil presilovku po vylúčení Lewisa Cooka. Nottingham neudržal vedenie 2:0 po góloch Chrisa Wodda a nakoniec iba remizoval s nováčikom Lutonom 2:2.

Futbalisti Arsenalu remizovali v londýnskom derby na ihrisku FC Chelsea 2:2 a zostávajú v Premier League naďalej bez prehry.

V zápase 9. kola prehrávali ešte štvrťhodinu pred koncom 0:2, no vďaka gólom Declana Ricea a Leandra Trossarda zachránili bod. Arsenal je v tabuľke druhý o skóre za vedúcim Manchestrom City, štvrtý Tottenham, ktorý zaostáva o bod, má však k dobru pondelňajší duel s Fulhamom.

nepoužívať Bobby Charlton Čítajte aj Prežil letecké nešťastie, stal sa hrdinom miliónov ľudí. Pripomeňte si Bobbyho Charltona, za ktorým smútia nielen Briti

„The Blues“ sa dostali do vedenia už v 15. minúte, keď pokutový kop premenil stredopoliar Cole Palmer. Na 2:0 zvýšil v úvode druhého polčasu Ukrajinec Mychajlo Mudryk.

Ani to však domácemu tímu nestačilo na zisk troch bodov. Arsenal v druhom dejstve zapol na vyššie obrátky a napokon vybojoval remízu, čím si udržal tohtosezónnu ligovú nezdolanosť.

Druhý manchesterský klub United vyhral na ihrisku posledného Sheffieldu United 2:1 a posunul sa na ôsme miesto. O troch bodoch pre hostí rozhodol gól Dioga Dalota zo 77. minúty.

United si pred stretnutím uctili pamiatku klubovej legendy Bobby Charltona, bývalý dlhoročný hráč „červených diablov“, ťahúň anglickej reprezentácie a majster sveta z roku 1966 zomrel v sobotu vo veku 86 rokov. Hráči pred úvodným výkopom položili do stredu ihriska veniec s nápisom „Na pamiatku Sira Bobbyho“.

Načítavajú sa športové výsledky...
Najlepšie zarábajúci futbalisti roka 2023 Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
10. Harry Kane (Bayern Mníchov): 36 mil. USD.
1 debata chyba
Viac na túto tému: #FC Liverpool