Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bayern rozhodol, čo bude s obrancom, ktorý vyjadril túžbu po víťazstve Palestíny

Vedenie nemeckého futbalového veľkoklubu Bayern Mníchov rozhodlo, že nebude trestať svojho krajného obrancu Noussaira Mazraouiho za povzbudivé správy palestínskemu ľudu na sociálnych sieťach.

20.10.2023 14:28
Noussair Mazraoui Foto: ,
Noussair Mazraoui.
debata

Zástupcovia Bavorom absolvovali rozhovor s marockým reprezentačným obrancom narodeným v Holandsku a po ňom sa rozhodlo neprijať ďalšie kroky. Dvadsaťpäťročný Maročan je aktuálne zranený a nezasiahne do víkendového zápasu proti Mainzu.

V súvislosti s uvedenými skutočnosťami poslanec nemeckého parlamentu Johannes Steineger vyzval Bayern Mníchov, aby pozastavil činnosť marockému futbalistovi, ktorý na svojom instagramovom profile zverejnil správu o podpore a túžbe po „víťazstve Palestíny“.

813545875 Čítajte aj UEFA rozhodla, čo s nebezpečným územím. V Izraeli futbal nateraz skončil

Nemecké periodikum Bild ho obvinilo, že je „podporovateľom terorizmu“.

„Mazraoui nás hodnoverne uistil, že je mierumilovná osoba a odmieta teror a vojnu. Nechcel svojimi príspevkami spôsobiť podráždenie okolia,“ vyhlásil výkonný riaditeľ mníchovského klubu Jan-Christian Dreesen a doplnil:

„FC Bayern odsudzuje útok Hamasu na Izrael.“

Bavori tiež citovali Mazraoui, ktorý „odsudzuje terorizmus a teroristické organizácie.“

Renáta Březinová Čítajte aj Smutný príbeh. Česká hráčka opísala strastiplnú cestu z Izraela domov

Mníchovčania tiež uviedli, že „stoja na strane nemeckej židovskej komunity a na strane Izraela, nič podľa nich neospravedlňuje vraždy detí a rodín.“

Rozhodnutie Bayernu je v protiklade s krokom konkurenčného Mainzu, ktorý suspendoval holandského útočníka Anwara El Ghaziho za „neprijateľný“ príspevok na sociálnej sieti o vojne medzi Izraelom a Hamasom.

Jean-Clair Todibo Čítajte aj Francúz vysvetľoval smiech počas minúty ticha za obete vojny v Izraeli a zavraždeného učiteľa

Vo francúzsku tiež klub OGC Nice suspendoval alžírskeho obrancu Youcefa Atala za zdieľanie videa, v ktorom palestínsky kazateľ urobil antisemitské vyhlásenie.

Mazraoui prišiel do Bayernu vlani ako voľný hráč z holandského Ajaxu Amsterdam. V aktuálnom ročníku nastúpil v siedmich z desiatich súťažných zápasov svojho tímu.

Najlepšie zarábajúci futbalisti roka 2023 Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
10. Harry Kane (Bayern Mníchov): 36 mil. USD.
Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #izraelsko - palestínsky konflikt #Noussair Mazraoui