Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Infarktový záver: Barcelona prehrávala 0:2, do 10 minút otočila. Valjent bol pri osemgólovej prestrelke

Ešte v 81. minúte prehrávali futbalisti FC Barcelona so Celtou Vigo 0:2, no napokon si v sobotňajšom zápase pripísali piate víťazstvo po sebe.

23.09.2023 20:50
Robert Lewandowski Foto: ,
Robert Lewandowski dáva gól, ktorým zavelil k obratu Barcelony.
debata

Tromi gólmi v rozpätí ôsmich minút otočili na 3:2, no z výkonu v zápase neboli nadšení.

„Nehrali sme dobre a Celta si dobre bránila svoje územie. Vždy je však lepšie hrať zle a zvíťaziť, ako hrať dobre a prehrať,“ poznamenal autor víťazného gólu Joao Cancelo.

Skúsený pravý obranca, ktorý prišiel do Barcelony v lete z Manchestru City, mal na obrate zásadný podiel. Po tom, čo útočník Robert Lewandowski upravil na 2:1 mu Cancelo spätnou prihrávkou v šestnástke pripravil pozíciu na vyrovnávajúci gól.

Matador Púchov - FC Barcelona 1:1 Čítajte aj Dvadsať rokov od senzácie. Barcelona s Ronaldinhom si neporadila s Púchovom. Gólový hrdina: Hviezdy sme poriadne nahnevali

Krátko nato si nabehol do pokutového územia, v ktorom ho našiel center Gaviho a zblízka prekonal brankára Ivana Villara. Od špecializovaného portálu Sofascore dostal za výkon známku 9,1, druhý najlepší v zápase Lewandowski mal 8,3.

„Urobili sme veľa chýb, ale vždy sa musíte sústrediť a hrať až do konca,“ poznamenal Cancelo.

Aj tréner Xavi Hernandez, ktorý v piatok predĺžil zmluvu s Barcelonou do roku 2025, videl v hre svojho tímu rezervy: „Bol to skvelý súboj. Je však pravda, že sme boli občas neorganizovaní a nechali sme súpera hrať s loptou. Náš tím však stále veril a ukázal vôľu víťaziť.“

futbal, ilustračná Čítajte aj Tragédia blízko našich hraníc. Kráľ strelcov dal gól a onedlho ho oživovali. V nemocnici zomrel

Barcelona v zápase prišla o stredopoliara Frankieho De Jonga, ktorý by mal podľa španielskych médií absentovať päť týždňov pre zranenie členka.

Zo zápasu odstúpil v 36. minúte, keď ho nahradil Gavi. Barcelona vstúpila do španielskej ligy remízou, no následne zvíťazila v piatich zápasoch po sebe.

Na konte má 16 bodov (rovnako ako o skóre slabšia Girona) a poskočila na prvé miesto tabuľky. Z neho ju mohol zosadiť Real Madrid, ktorý mal pred nedeľňajšou dohrávkou na ihrisku mestského rivala Atletica o jeden bod menej.

Ondrej Duda Čítajte aj Duda bol proti AC Miláno najlepším hráčom Verony, nastúpil za ňu aj Suslov. Rozhodol gól z 8. minúty

Celta išla do vedenia v 19. minúte gólom Jorgena Stranda a na nádejných 2:0 zvýšil v 76. minúte striedajúci Anastasios Duvikas. V počte striel na bránku prevýšila domácich (8:5), no Barcelona napokon výrazne vyššie držanie lopty pretavila do obratu skóre.

Tréner Rafael Benitez, ktorý k tímu prišiel v lete 2023, poznamenal, že na predvedenom výkone môže jeho tím stavať:

„Myslím si, že väčšiu časť zápasu sme hrali dobre, no inkasovaným gólom sme mohli predísť. Rolu asi zohrala aj únava, ale gólom v našej bránke sme mohli zabrániť. Dúfam, že nám to pomôže napredovať, pretože 80 minút sme boli skvelí.“

Cristiano Ronaldo Čítajte aj Týždeň à la CR7? Míľnik, ktorý nik iný nedosiahol, kuriózny gól a tanec s mečom

Celta Vigo má po šiestich dueloch 4 body a v nasledujúcom zápase sa predstaví doma proti Alavesu, ktorý takisto prehral uplynulé dva zápasy.

V ďalšom zápase prehrala Mallorca práve na pôde druhej Girony 3:5. Slovenský obranca Martin Valjent odohral v drese hosťujúceho tímu celý zápas, brankár Dominik Greif sedel na lavičke náhradníkov.

Hráči Sevilly vybojovali len štvrtý bod v prebiehajúcej sezóne, stretnutie v Pamplone sa skončilo bezgólovou remízou.

Načítavajú sa športové výsledky...
Najhodnotnejší futbalisti, čo prestúpili zadarmo Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
10. Leon Goretzka (zo Schalke do Bayernu...
debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona