Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V bezgólovom šlágri anglickej ligy sa činili obaja brankári

Futbalisti Leicestru remizovali v dohrávanom šlágri 19. kola anglickej ligy s Manchestrom City 0:0 a prepásli možnosť vrátiť sa do čela tabuľky pred Arsenal.

29.12.2015 23:02 , aktualizované: 30.12.2015 08:59
Jamie Vardy, Nicolas Otamendi Foto: ,
Jamie Vardy z Leicestru inkasuje tvrdý úder od Nicolasa Otamendiho z Manchestru City.
debata

Londýnsky klub má takisto 39 bodov, ale lepšie skóre. Tretí Manchester City stráca na oba celky tri body.

V utorkovom zápase najlepšie strieľajúcich tímov Premier League vynikli predovšetkým obaja brankári. Ako Kasper Schmeichel z Leicestru, tak Joe Hart zo „Citizens“ si pripísali niekoľko výborných zákrokov.

V prvom polčase mali viac šancí hostia, avšak Raheem Sterling, Kevin De Bruyne ani Sergio Agüero na brankára domácich nevyzreli. Podobne sa na opačnej strane viedlo aj hlavným ofenzívnym zbraniam „Líšok“ Jamiemu Vardymu a Rijádovi Mahrízovi, ktorí sa postarali o 28 z doterajších 37 gólov Leicestru.

Tím, ktorý je prekvapením súťaže, tak druhýkrát za sebou vyšiel gólovo naprázdno. „Pre náš tím je každý zápas náročný. Je to šialená súťaž, ako keby nikto nechcel vyhrať titul. Nebol to pre nás jednoduchý duel. Keď si porovnáte oba tímy, City sú ako vila s bazénom a náš tím ako jej suterén. Je zázrak, že aj s takýmito súpermi dokážeme odohrať dobré stretnutia. Po prehre v Liverpoole hráči správne zareagovali. Myslím si, že sme si počínali veľmi dobre, vytvorili sme si niekoľko šancí,“ povedal tréner Leicestru Claudio Ranieri.

Manchester City zase nedokázal vonku naplno bodovať ani v šiestom zápase bez zraneného kapitána Vincenta Kompanyho. „Myslím si, že sme pre víťazstvo urobili viac ako hráči Leicestru. Mali sme lepšie držanie lopty a viac streleckých pokusov. Bol to ťažký zápas proti mužstvu, ktoré sa prezentuje veľmi tvrdým štýlom hry. Podľa môjho názoru sme momentálne v kľúčovom období sezóny. Na konci januára už budeme presne vedieť, ako sme na tom,“ vyhlásil podľa BBC Sport kouč ManCity Pellegrini.

Výsledok utorňajšieho stretnutia 19. kola:

Leicester City – Manchester City 0:0

debata chyba
Viac na túto tému: #manchester city #Leicester City
Načítavajú sa športové výsledky...