Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Makovu frustráciu chápem. Keby bola meradlom kvalita, na ME by Calzona mal zobrať aj Weissa

Slovenský futbalista Ján Greguš chápe reakciu bývalého reprezentačného spoluhráča Róberta Maka po slabom vyťažení v marcových reprezentačných dueloch.

05.04.2024 11:07
Róbert Mak Francesco Calzona Foto: ,
Krídelník Róbert Mak a tréner Slovenska Francesco Calzona v objatí po postupe Slovenska na ME 2024.
debata (8)

Krídelník FC Sydney odohral proti Rakúsku a Nórsku dovedna sedem minút, za čo skritizoval trénera Francesca Calzonu.

„Cítil by som sa asi podobne. Neprekvapila ma Robova reakcia. Chápem jeho frustráciu a postoj. Navyše, keď sa mu v klube darí,“ povedal Greguš pre Športweb.

Ján Greguš  v reprezentačnom drese. Foto: SITA, Ivan Kopčáni
Ján Greguš Ján Greguš v reprezentačnom drese.

Makovi sa nepáčilo najmä to, že Calzona s ním nediskutoval pred zrazom ani po ňom o hernom vyťažení po náročnej ceste z Austrálie na Slovensko.

"Neviem, aká bola ich vzájomná komunikácia, nechcem špekulovať. Človek by však čakal, že ak vyberiete hráča z Austrálie s dobrou formou, dostane väčší priestor aspoň v jednom zápase.

Tréner si vždy vyberá hráčov a je to jeho rozhodnutie. Na druhej strane už pravdepodobne vedel, či ho bude chcieť využiť alebo nie," pokračoval Greguš.

Francesco Calzona Čítajte viac Calzonu nezaujíma, ako dlho ste v lietadle. Mal by Makovi hneď zavolať, inak sa mu kabína Slovenska rozpadne

Tridsaťtriročný stredopoliar amerického Houstonu sa v reprezentácii objavil naposledy v roku 2021. V kontakte s Calzonovym tímom nebol.

"Od posledného duelu neprebehla žiadna komunikácia. Reprezentovať je pre každého česť a radosť. Nie som výnimka.

Musím to prijať, taká je realita. Musím robiť to čo predtým – pracovať čo najlepšie pre klub," reagoval Greguš.

09. Michal Tomič Čítajte viac Pomáhal mu slávny Čech, Ibrahimovič zisťoval, ako sa má, Calzona ho chválil i kritizoval. Tomič je najschopnejší nahradiť slovenskú stálicu

Rodák z Nitry pozorne sleduje výkony národného tímu. Po postupe na ME 2024 mu želá len to najlepšie. Predpokladá, že sa v Calzonovej konečnej nominácii objaví po kritike aj Mak?

"Čo sa týka účasť Roba Maka, alebo aj Vladimíra Weissa ml., ktorí otvorene povedali do médií tak, ako si myslia, by mala byť meradlom hráčova kvalita na trávniku.

Mohol by som spomenúť aj viac mien, ale títo dvaja majú čo národnému tímu dať. Na najvyšších fórach to potvrdili už niekoľkokrát," uzavrel Greguš.

Partnerka futbalistu Petra Pokorného Katarína Fotogaléria - 22 fotiek Všetky fotky
Miluje futbal a už dlhší čas aj talentovaného...

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Róbert Mak #Ján Greguš #EURO 2024 #Francesco Calzona