Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Absenciu u Kozáka riešil aj Čižnár, Hapalovi odišiel z lavičky. Weiss cvičil s trénermi už v minulosti, do laty ho dá iba otec

Dotknutý Calzonovým správaním

Už po štvrtýkrát Calzona opomenul jedného zo štvorice slovenských reprezentantov, ktorí boli v ére samostatnosti na všetkých troch vrcholných podujatiach.

Viackrát Calzona vysvetlil nomináciu taktickými dôvodmi či tým, že sa mu krídelník Slovana nehodí do koncepcie.

SR Futbal FL o titul 10. kolo Slovan Podbrezová BAX Čítajte viac Weiss dal Calzonovi košom. Vyhlásil, že mi nemá čo povedať, šokoval tréner reprezentácie

V piatok 9. júna už vniesol do celej situácie viac svetla. Na nominačnej tlačovke pred kvalifikačnými zápasmi ME 2024 proti Islandu (17. júna) a Lichtenštajnsku (20. júna) Weissa zatratil.

"Weiss bol povolaný. Proces bol rovnaký ako pri ostatných. Tímový manažér mu napísal, že sa s ním chcem večer rozprávať.

Odpovedal, že mi nemá čo povedať, a že má iba jedného trénera. Zaželal nám všetko dobré," vysvetlil Calzona.

Weiss ml. poskytol stanovisko pre stránku Slovana, kde podľa jeho slov reprezentáciu neodmietol.

“Reprezentáciu som neodmietol. Ako hráča, ktorý reprezentoval našu krajinu na všetkých veľkých turnajoch, kam Slovensko postúpilo, ma veľmi mrzí, čo sa strhlo po piatkovej tlačovej konferencii.

Na reprezentácii mi totiž naďalej záleží. Pravda je taká, že reprezentáciu som neodmietol, keďže som nedostal žiadnu pozvánku či nomináciu. Od príchodu trénera Calzonu až do stredy 31. mája 2023 sa mi tréner ani nikto z realizačného tímu či zo Slovenského futbalového zväzu ani raz neozval.

Až potom mi vedúci mužstva poslal správu, že tréner Calzona so mnou chce telefonovať. Zainteresovaní dobre vedia, ako tieto telefonáty prebiehajú, a nie je to len môj názor, že nie sú hodné slovenskej futbalovej reprezentácie…Aj preto som tento spôsob komunikácie odmietol.

Nemohol som však odmietnuť pozvánku či nomináciu, keďže som ani žiadnu pozvánku nedostal, a viem, že som nefiguroval ani v pôvodnej širšej nominácii na kemp.

Ak ma tréner naozaj nechcel nominovať z technicko-taktických dôvodov, mohli sme predsa na kempe pracovať práve na tom, aby som sa zžil s jeho herným plánom a futbalovým myslením.

V júnovom termíne je navyše bežnou praxou, že sú hráči, s ktorými sa ráta na zápasy, skoršie informovaní, aby sa udržiavali v kondícii. Ani v tomto prípade ma nikto neinformoval,“ napísal Weiss.

Rusko Petrohrad SR Repre Futbal ME2020 Tréning Čítajte viac Weiss reaguje na Calzonu: Za celú kariéru ma nikto tak neurazil. Mrzí ma takýto prístup

Doplnil, že na reprezentáciu nezanevrel. Na druhej strane nevie, či by nomináciu od Calzonu prijal, nakoľko sa s cestou zahraničného trénera na slovenskej lavičke dokáže stopercentne stotožniť.

"Veľmi som chcel pomôcť ešte viac, no od začiatku aktuálneho kvalifikačného cyklu mi to nebolo umožnené. Ak si pozriete jednotlivé vyhlásenia o tom, prečo ma tréner vynechával z nominácii, urobíte si názor sami.

Sklamalo ma, že sa to nepokúsil vyriešiť ani cez Mareka Hamšíka, ktorý sa teraz vrátil, a určite by celá komunikácia bola v takom prípade iná,“ doplnil Weiss.

Calzonovi odkázal, že má iba jediného trénera. Dnes je jasné, že ním je otec, ktorý z neho dostal to najlepšie v národnom i belasom drese.

Zápas sezóny DAC - Slovan v obrazoch Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
V nasledujúcej galérii zistíte, ako to vyzeralo...

© Autorské práva vyhradené

14 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss ml. #slovenská futbalová reprezentácia #Francesco Calzona