Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Absenciu u Kozáka riešil aj Čižnár, Hapalovi odišiel z lavičky. Weiss cvičil s trénermi už v minulosti, do laty ho dá iba otec

Debutoval pred štrnástimi rokmi a proti súperovi, s ktorým podľa terajšieho trénera Francesca Calzonu budeme hrať o týždeň zápas roka 2023. Následne raketovo vstúpil do národného tímu pod vedením svojho otca.

10.06.2023 05:45
Slovan, Ferencváros Foto: ,
Vladimír Weiss ml. so svojim otcom Vladimírom po triumfe v Budapešti nad Ferencvárosom.
debata (14)

"Je tu kvôli kvalite, nie menu,“ upozorňoval vtedajší kouč Vladimír Weiss st.

Akiste ho vtedy mnohí podozrievali z toho, že sa na syna Vlada pozerá ružovejšou optikou. Lenže štyri duely v septembri a októbri 2009 potvrdili postup Slovenska na majstrovstvá sveta do Juhoafrickej republiky.

Ale tiež fakt, že Vladimír Weiss ml. má v reprezentácii svoje dôležité miesto. Nejakú rolu mu v tom svojom chcel ponúknuť aj Calzona. Lenže po tom, čo ho nenominoval na tri zrazy, Weiss zaželal mužstvu na štvrtýkrát všetko dobré a Talianovi dal košom.

Vyradil ho Kozák

Odohral celý duel šampionátu proti Novému Zélandu, Paraguaju i osemfinále s Holandskom. V pamätnom súboji s Talianskom ho tréner Weiss st. obetoval a taktický zámer zhustiť stred poľa mu vyšiel. Slováci poslali obhajcov majstrovskej trofeje domov po výhre 3:2.

Pod vedením otca herne vyrástol, ale výstrelky sa mu nevyhýbali vtedy ani teraz. Weiss bol dôležitou súčasťou druhej úspešnej futbalovej éry pod vedením Jána Kozáka st.

Lenže ten ho v októbri 2016 vyradil z reprezentácie len štyri dni pred kvalifikačným zápasom na pôde Slovinska.

Weiss šoféroval auto a odmietol sa podrobiť dychovej skúške na alkohol aj odberu krvi. Policajti ho previezli na policajnú stanicu, kde mal stráviť ešte aj časť nasledujúceho dňa, keď sa mal hlásiť Kozákovi na zraze.

Rusko Petrohrad SR Repre Futbal ME2020 Tréning Čítajte viac Weiss reaguje na Calzonu: Za celú kariéru ma nikto tak neurazil. Mrzí ma takýto prístup

„Rozhodol som sa, že v najbližších dvoch zápasoch nebude Weiss k dispozícii. Ďalej uvidíme podľa toho, ako sa prípad vyrieši,“ reagoval Kozák.

Trestné stíhanie, ktorým sa zaoberal aj vtedajší generálny prokurátor Jaroslav Čižnár, voči Weissovi bolo nakoniec zastavené. Nebolo dokázané, že vozidlo, v ktorom sa nachádzalo desať ľudí, viedol práve Weiss.

"Mrzí ma najmä to, že celá kauza trápi moju rodinu, blízkych a taktiež mojich fanúšikov, ktorých si vážim. Som vychovaný ako čestný človek, ktorý si ctí pravdu.

Ak by som v osudný večer vozidlo viedol, k činu sa priznám," dodal na sociálnych sieťach Weiss ml.

© Autorské práva vyhradené

14 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss ml. #slovenská futbalová reprezentácia #Francesco Calzona