Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pätička, vinkel z diaľky, volej. Ronaldo uniká Haalandovi, pozrite si najnovšie parády Portugalca v LM

Portugalský futbalista Cristiano Ronaldo sa v ázijskej Lige majstrov výrazne podieľal na víťazstve Al Nassr nad tímom Al Duhail 4:3.

25.10.2023 08:27
Cristiano Ronaldo Foto:
Cristiano Ronaldo.
debata

V utorňajšom zápase strelil dva góly a na ďalší efektne prihral spoluhráčovi Andersonovi Taliscovi. K výhre saudskoarabského klubu prispel jedným presným zásahom aj Sadio Mané.

Ronaldo mal prsty v úvodnom góle Taliscu, keď našiel spoluhráča pätičkou a Brazílčan strelou po zemi pomedzi nohy protihráča otvoril skóre.

Tridsaťosemročný portugalský útočník po hodine hry sám zvýšil na 3:0 pre domácich, keď strelou spoza šestnástky parádne zakrútil loptu do vzdialenejšieho horného rohu súperovej brány.

V 81. minúte pridal za stavu 3:2 svoj druhý gól v zápase, tentoraz sa presadil volejom po centri z pravej strany. Bol to jeho tretí presný zásah v treťom zápase v ázijskej LM.

„Keď čelíte Ronaldovi, veľa toho nemôžete spraviť. Strelil dva nádherné góly. Nemám slov, je ťažké ho opísať. To, čo robí vo veku 38 rokov, je výnimočné. Je stále najlepší hráč na svete,“ povedal pre AP na adresu Ronalda tréner hostí Christophe Galtier, bývalý kouč Paríža St. Germain.

Cristiano Ronaldo Čítajte aj Al Nassr vyrovnal, potom prišla Ronaldova chvíľa. Pozrite si jeho gólovú bombu z vyše 25 metrov

Al Nassr vyhral aj svoj tretí zápas v základnej skupine, ktorú vedie so ziskom 9 bodov. Druhý Persepolis stráca na lídra tri body.

Rodák z Madeiry má úctyhodnú streleckú formu. V tomto kalendárnom roku nasúkal v súťažných stretnutiach na klubovej a reprezentačnej úrovni už 43 gólov.

Ešte v septembri zaostával o niekoľko presných zásahov za nórskym kanonierom Manchestru City Erlingom Haalandom, no počas októbra ho predbehol a spomedzi svetových hráčov žiadny momentálne nemá lepšie štatistiky v tomto roku ako CR7. Haaland má v tejto chvíli na konte 40 gólov.

Cristiano Ronaldo, fanúšik Čítajte aj Portugalci boli ako obarení. Na Ronalda vybehol v Zenici fanúšik, grimasa hviezdy neveštila nič dobré

Samotný 23-ročný Haaland nedávno zložil poklonu Cristianovi Ronaldovi, keď povedal:

„Som v najlepšej forme a Cristiano Ronaldo je v 38 rokoch stále schopný súperiť so mnou o najlepšieho strelca v roku 2023. Je to niečo nenormálne. On je najlepší hráč všetkých čias.“

Napriek vydarenému roku Cristiano Ronaldo chýba medzi nominovanými na tohtoročné ocenenie Zlatá lopta, ktoré v minulosti získal už päťkrát. Medzi 30 vybranými hráčmi nefiguruje premiérovo od roku 2003. Mená víťazov v mužskej i ženskej kategórii budú známe 30. októbra.

Najlepší futbaloví dribléri Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
6. Cristiano Ronaldo - 937.
debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Al Nassr