Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Angličania otočili šláger s Talianmi a postúpili. Maďari odvrátili prvú prehru, no miestenku na ME ešte nemajú

Futbalisti Anglicka sa prebojovali na ME 2024. V utorňajšom šlágri C-skupiny zvíťazili vo Wembley nad Talianskom 3:1.

17.10.2023 22:53 , aktualizované: 23:10
Harry Kane Foto: ,
Kapitán Anglicka Harry Kane strieľa svoj druhý gól Talianom.
debata

Dve presné zásahy zaznamenal kapitán Harry Kane, rozhodujúci gól vsietil v 57. minúte Marcus Rashford. Angličania odplatili Talianom prehru z finále EURO 2020.

Domáci začali aktívne, no z úvodného tlaku nič nevyťažili a v 15. minúte z prvej útočnej akcie súpera inkasovali. Po centri Giovanniho di Lorenza sa dostal k lopte Gianluca Scamacca a strelou z päťky pod brvno poslal Talianov do vedenia.

Belgicko, Švédsko Čítajte aj Kam sme sa to dostali? Švédovi bolo do plaču, UEFA rieši, čo ďalej. Zápas Slovákov so severanmi zrušili

Pred uplynutím úvodnej polhodiny však Di Lorenzo fauloval v šestnástke Judea Bellinghama a Angličania mali výhodu pokutového kopu, ktorý ešte odobril VAR. Kane ho suverénne premenil a zaznamenal jubilejný 60. gól v drese Albiónu.

V 57. minúte sa Bellingham v strede poľa šikovne zbavil protihráča a vnikol do otvorenej talianskej obrany. Následne prihral doľava Rashfordovi, ktorý prudkou strelou k žrdi prekonal Gianluigiho Donnarumu. V 77. minúte po rýchlom protiútoku spečatil triumf domácich Kane.

10. Lux vs. SR Čítajte aj NÁZOR: Čo si budeme klamať, bolia z toho oči. Slovensko si lebedí pod šťastnou hviezdou

V ďalšom dueli skupiny zvíťazila Ukrajina na Malte 3:1 a dostala sa v tabuľke na druhé miesto o tri body pred Taliansko, odohrala však o zápas viac.

Šancu zaistiť si v predstihu miestenku na šampionát nevyužili Maďari, keď v G-skupine remizovali v Litve 2:2. Po polčase prehrávali 0:2.

Srbi zdolali v balkánskom derby Čiernu Horu 3:1 a v tabuľke sú druhí o bod za Maďarskom. O úvodné dva góly sa postaral Aleksander Mitrovič, tretí pridal Dušan Tadič.

Cristiano Ronaldo, fanúšik Čítajte aj Portugalci boli ako obarení. Na Ronalda vybehol v Zenici fanúšik, grimasa hviezdy neveštila nič dobré

Slovinci si udržali post lídra H-skupiny, v Belfaste zvíťazili nad Severným Írskom 1:0. Devätnásť bodov majú na konte aj druhí Dáni, ktorí uspeli na pôde beznádejne posledného San Marína iba 2:1.

Hráči Kazachstanu triumfovali vo Fínsku 2:1 a posunuli sa na tretie miesto so štvorbodovou stratou na vedúce duo. Fíni viedli od 28. minúty po góle Roberta Taylora, no v záverečnej štvrťhodine slovenského rodáka Lukáša Hrádeckého dvakrát prekonal Bachtjar Zajnutdinov.

Pred všetkými utorkovými zápasmi si minútou ticha uctili obete pondelňajšieho teroristického útoku v Bruseli, pri ktorom zomreli dvaja švédski fanúšikovia.

Jean-Clair Todibo Čítajte aj Francúz vysvetľoval smiech počas minúty ticha za obete vojny v Izraeli a zavraždeného učiteľa

Francúzi v príprave nedali šancu Škótom

Futbalisti Francúzska vyhrali v prípravnom dueli nad Škótskom 4:1.

Dva góly v drese domácich vicemajstrov sveta dal už v prvom polčase obranca Benjamin Pavard, tretí pridal Kylian Mbappé z penalty a po zmene strán sa presadil Kingsley Coman. Za hostí otvoril na štadióne Lille skóre v 11. minúte Billy Gilmour.

Japonci zvíťazili nad Tuniskom 2:0, duel sa hral v Kóbe. Kórejská republika na domácej pôde v Suwone deklasovala Vietnam 6:0. Severné Macedónsko si na domácej pôde poradilo s Arménskom 3:1 a Albánsko s Bulharskom 2:0.

Krutá rana pre domácich. Ohlasy na triumf Slovákov Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
„V prvom polčase bolo Luxembursko...
Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #maďarskí futbalisti #anglickí futbalisti #ME 2024 vo futbale