Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kam sme sa to dostali? Švédovi bolo do plaču, UEFA rieši, čo ďalej. Zápas Slovákov so severanmi zrušili

Európska futbalová únia (UEFA) zatiaľ neinformovala, aký bude osud zápasu kvalifikácie ME 2024 Belgicko - Švédsko.

17.10.2023 12:36 , aktualizované: 14:06
Belgicko, Švédsko Foto: ,
Svetlá z mobilov počas prestávky zápasu Belgicko - Švédsko v Bruseli.
debata (4)

Pondelňajší duel nedohrali po teroristickom útoku v Bruseli, pri ktorom zahynuli dvaja fanúšikovia Švédska.

Stretnutie ukončili predčasne po prvom polčase za stavu 1:1. Polícia postrelila v utorok páchateľa, ktorý podľahol zraneniam v nemocnici. Švédska výprava v utorok odcestovala z belgickej metropoly.

Belgičania mali už pred duelom istý postup, z F-skupiny idú s nimi ďalej ešte Rakúšania.

814224170 Čítajte viac Teror v Bruseli, zápas sa nedohral. V Belgicku zastrelili dvoch Švédov, útočník vraj kričal „Alláhu akbar“

„Po teroristickom útoku v Bruseli a konzultácii s oboma tímami i miestnou políciou sa rozhodlo, že kvalifikačný zápas na ME 2024 medzi Belgickom a Švédskom sa preruší. Ďalšie informácie prídu v dohľadnom čase,“ zverejnila v utorok UEFA na svojej oficiálnej stránke.

„Budeme informovať, keď nám belgické úrady poskytnú ďalšie informácie. Zachovajte pokoj a dávajte na seba pozor. Naše myšlienky sú s príbuznými zosnulých,“ uviedol Švédsky futbalový zväz (SvFF) na sociálnej sieti X.

Krátke stanovisko zaujala aj Belgická futbalová federácia (RBFA): „V dôsledku večerného incidentu v Bruseli bol zápas prerušený. Naše myšlienky sú so všetkými, ktorých tento incident ovplyvnil.“

Cristiano Ronaldo, fanúšik Čítajte aj Portugalci boli ako obarení. Na Ronalda vybehol v Zenici fanúšik, grimasa hviezdy neveštila nič dobré

Tréner Švédska Janne Anderson priznal, že mu bolo do plaču.

„Keď som cez prestávku prišiel do kabíny a dostal som tú informáciu, mal som pocit, že je to neskutočné. V akom svete to teraz žijeme? Som z toho strašne smutný. Keď sme sa o tom začali rozprávať, zhodli sme sa na tom, že z úcty k obetiam a ich rodinám, nebudeme v zápase pokračovať.

Vo Švédsku sa strieľa po ľuďoch, čo je neuveriteľné. Kam sme sa to dostali? Švédski fanúšikovia, ktorí prišli podporiť Švédsko, sú teraz aj cieľom útokov,“ vravel Anderson.

Luxembursko šport futbal ME2024 kval. J-skupina Slovensko Čítajte aj Nervózny boj, pomohol VAR. Slováci vydreli zlaté body, hrdinom striedajúci žolík zo Žiliny

Slovenský futbalový zväz informoval, že po tragickej udalosti v Bruseli sa neodohrá utorňajší prípravný zápas medzi Slovenskom a Švédskom do 19 rokov. Uskutočniť sa mal od 14.30 v Dunajskej Strede.

Páchateľ zomrel v nemocnici

Abdesalem L., ktorý v pondelok večer v Bruseli zastrelil dvoch občanov Švédska a tretieho vážne zranil, v utorok zomrel. Atentátnika v utorok ráno postrelila polícia a bol prevezený do nemocnice. Podľa spravodajského portálu RTL Info mal pred smrťou dve zástavy srdca.

Abdesalem L. sa v Belgicku zdržiaval nelegálne. V novembri 2019 podal žiadosť o azyl, ktorá bola v októbri 2020 zamietnutá. Potom úradom „zmizol z radaru“, uviedla štátna tajomníčka pre azyl Nicole de Moorová. Vo februári 2021 bol vyradený z národného registra žiadateľov o azyl.

Krutá rana pre domácich. Ohlasy na triumf Slovákov Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
„V prvom polčase bolo Luxembursko...
Načítavajú sa športové výsledky...
4 debata chyba
Viac na túto tému: #Brusel #atentát #švédski futbalisti #belgickí futbalisti