Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Francúzsky reprezentant šokoval vlastný národ. Keď desaťtisíce ľudí na štadióne spomínali na mŕtveho učiteľa, on sa smial

Škandál pred zápasom Holandska s Francúzskom v kvalifikácii o Euro 2024. Tesne pred úvodným hvizdom si minútou ticha uctili pamiatku učiteľa, ktorý zahynul pri teroristickom útoku vo francúzskom Arrase.

15.10.2023 22:40
z30304438IH... Foto:
Veselá tvár Jeana Claira Todiba počas minúty ticha.
debata (1)

Jeden z francúzskych reprezentantov však tento vznešený moment nerešpektoval a kamery zachytili jeho smiech. Ostatní kolegovia dokázali zachovať vážnu tvár.

V piatok 13. októbra došlo vo francúzskom Arrase k tragédii, kde mladík čečenského pôvodu zabil jedného z učiteľov miestnej školy a zranil niekoľko ďalších zamestnancov zariadenia.

20-ročného mladíka chytila ​​polícia, ktorá určila, že útok mal náboženský charakter. Preto Francúzsko zaviedlo špeciálne opatrenia, keďže sa krajina obávala ďalších útokov.

V súvislosti s tragédiou vo francúzskom Arrrase si pripomenuli pamiatku zabitého učiteľa vrátane: vyvesenie národných vlajok. V deň incidentu sa hral zápas Holandsko – Francúzsko a pred úvodným hvizdom bola vyhlásená minúta ticha.

Kamery ukazovali hráčov oboch tímov na ihrisku aj na lavičkách. Keď sa na obrazovke objavil Jean-Clair Todibo, ukázalo sa, že hráč nerešpektoval tento smutný moment. Obranca OGC Nice sa jednoducho začal smiať.

Česko, Faeské ostrovy Čítajte viac Obrovské trápenie Čechov. S 50-tisícovým ostrovom sa strachovali až do konca zápasu. Poliaci si zavarili

Po chvíli sklonil hlavu a pozrel sa do zeme. Jeho kolegovia mu nevenovali pozornosť a správali sa primerane.

23-ročného mladíka kritizovali na sociálnych sieťach za jeho nevhodné správanie. Užívatelia internetu pod video napísali: „opovrhnutiahodné“, „je to strašný nedostatok rešpektu“ a „je to úplne nedôstojné a hanebné“.

Niektorí sa však hráča snažili brániť a tvrdili, že sa „pozrel na nesprávneho človeka“ a „niekto ho rozosmial“. Hráč ani francúzska federácia situáciu nekomentovali.

Jakub Sylvestr Čítajte viac Kto nevidel, neuverí. Jediný Slovák v izraelskej lige nám porozprával o tom, ako prežil ťažké sobotňajšie ráno
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Francúzsko