Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Španielsky bozk na pery prevrátil krajinu naruby. Rubialesova matka sa zamkla v kostole a vyhlásila hladovku

Španielskym futbalom v ostatných dňoch nerezonuje zisk premiérového titulu majsteriek sveta vo futbalu či výsledky najvyššej domácej súťaže La Ligy.

29.08.2023 09:22
Luis Rubiales Foto:
Luis Rubiales a Alexia Putellasová po zisku titulu majsteriek sveta.
debata (7)

Všetky oči sa upierajú na kauzu, ktorú vyvolal prezident Španielskej futbalovej federácie (RFEF) Luis Rubiales. Ten po víťaznom súboji finále MS žien v Sydney pobozkal útočníčku Jennifer Hermosovú, ktorá s tým však nesúhlasila.

Štyridsaťšesťročný šéf španielskeho futbalu čelí poriadnej vlne kritiky a stále viac silnejú hlasy, ktoré ho vyzývajú na rezignáciu. On sám odstúpiť nechce, podporu mu vyjadrili aj členovia výkonného výboru federácia.

799388029 Čítajte viac Spor v Španielsku sa vyostruje: Bojkot futbalistiek. Ak prezident neodstúpi, už hrať nebudú

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) však Rubialesa dočasne suspendovala a vec nechala prešetriť príslušným orgánom. Predbežné vyšetrovanie tiež začala aj španielska justícia vo veci možného sexuálneho obťažovanie. Informáciu priniesol web BBC.com.

A na to všetko sa už nemohla pozerať matka prezidenta RFEF Angeles Bejarová, ktorá sa v pondelok zamkla v kostole v andalúzskom meste Motril a vyhlásila hladovku. Dôvodom je podľa nej „nehumánny lov“ na jej syna.

Španielskej agentúre EFE povedala, že v štrajku je odhodlané pokračovať bez prerušenia. „Je to neľudský a krvavý lov, ktorý spustili na môjho syna. Je to niečo, čo si nezaslúži,“ vyhlásila.

Podľa Rubialesovej sesternice Vanessy Ruizovej, ktorá vystupuje ako hovorkyňa celej rodiny, kauzou trpí celá rodina a Rubialesa údajne všetci " predčasne odsúdili".

Spain Soccer Rubiales Čítajte viac Do škandálu s bozkom sa vložila FIFA. Šéfa španielskeho zväzu suspendovala

„Médiá nás neprestávajú obťažovať. Museli sme opustiť náš dom. Chceme, aby nás nechali na pokoji a aby Jenni povedala pravdu. Nie je to fér,“ povedala.

Španielska vláda už požiadala národný športový tribunál (TAD), aby Luisovi Rubialesovi pozastavil činnosť. TAD by mal o tejto veci rokovať ešte v pondelok.

RFEF zase zvolala na pondelok „mimoriadne a naliehavé“ stretnutie zástupcov regionálnych futbalových zväzov, na ktorom je podľa predstaviteľov RFEF potrebné „zhodnotiť situáciu, v ktorej sa futbalová federácia nachádza“.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Španielsko #Luis Rubiales