Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Strelci na Slovensku nevymreli. Mladí si však po pár góloch myslia, že sú veľkí hráči

Naposledy bol medzi štyrmi najlepšími strelcami len jeden Slovák – Polievka. A ani on nepatrí ku klasickým zakončovateľom…

V uplynulom období sa ukazovali napríklad Mráz, Boženík, Strelec… Ak Polievka zostane, opäť bude medzi najlepšími. Problém vidím aj v tom, že len čo trošku mladíci zažiaria, dajú zopár gólov, odchádzajú do zahraničia.

Možno si aj myslia, že už sú veľkí hráči. Vonku často nedostávajú dosť príležitostí, nerozvíjajú talent. Možno by urobili lepšie, keby ešte doma rok-dva počkali. To je však zložitá otázka. Strelec potrebuje čas, aby sa naplno prejavil, dozrel.

Vám to koľko trvalo?

Jój, dlho. V Banskej Bystrici, kde som narukoval a strávil sedem rokov, bol mojím prvým trénerom vychýrený strelec Jozef Adamec. Prvú sezónu som si nezahral, len som trénoval a trénoval, tréner mi stále vravel, že moja chvíľa príde.

To boli iné tréningy ako teraz. Neuveriteľne sme makali a bol som šťastný, keď prišiel zápas. Bol som trpezlivý a Adamcove rady mi pomáhali. Nebyť jeho, neviem, či sa dostanem do veľkého futbalu. Keď som robil prvé kroky v Snine, nikdy mi nezišlo na um, kam to dotiahnem.

Christián Herc Čítajte viac V lige pribudlo známe meno. Po štyroch rokoch sa do DAC-u vrátil slovenský reprezentant

V Snine vždy vyrastali dobrí futbalisti…

Samozrejme, Mucha, Duda, Hanc… Aj teraz sme sa výborne držali v tretej lige, skončili sme štvrtí. Vzhľadom na finančné možnosti, je to asi náš strop.

Ako by mal vyzerať ideálny strelec, aké by mal mať vlastnosti?

Pozrite sa na mňa, strelec nemusí mať bohvieakú figúru a už na prvý pohľad pripomínať bombardéra. (smiech)

Vždy ste mali nižšiu a skôr zavalitejšiu postavu…

Tréneri mi často vraveli, že musím zhodiť zopár kíl. Príliš sa mi to nedarilo, ale dával som góly, čo bolo najdôležitejšie. Klasický strelec musí mať dobrú, silnú nohu, zbytočne nešpekulovať, z dobrých pozícií páliť.

Ja som mal silné nohy, možno dobrú svalovú hmotu. A vzhľadom na moju postavu aj solídny výskok, vyhrával som hlavičkové súboje aj s vyššími hráčmi. Streľbu som stále trénoval. Aj po tréningoch, individuálne. A v Bystrici i Dunajskej sme mali silné tímy, spoluhráči mi pomáhali.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #DAC Dunajská Streda #Pavol Diňa