Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jeho ľavačka trhala siete. Jeden z najslávnejších obrancov histórie má dnes 50 rokov

Legendárny brazílsky obranca oslavuje životné jubileum. Majster sveta z roku 2002 a jeden z najlepších ľavákov histórie Roberto Carlos dnes oslavuje 50. narodeniny.

10.04.2023 12:30
Roberto Carlos Foto: ,
Roberto Carlos strelil v drese Realu Madrid 50 ligových gólov.
debata (1)

Roberto Carlos da Silva Rocha začal svoju kariéru v Uniao Sao Joao. Napriek tomu, že tím nepôsobil v najvyššej súťaži, šikovný ľavák upútal pozornosť – v druhej lige strelil desať gólov.

Vďaka tomu sa dostal do jedného z najbohatších brazílskych klubov v 90. rokoch. S Palmeirasom vybojoval dva majstrovské tituly a v tretej sezóne sa presunul do Európy.

Najkrajšie góly v kariére Roberta Carlosa.

Za necelé štyri milióny eur prestúpil v roku 1995 do Interu Miláno a hoci pri svojom debute v Serii A strelil gól, svoje miesto v Taliansku celkom nenašiel. Inter skončil až na 7. mieste tabuľky a po sezóne sa sťahoval za šesť miliónov do Realu Madrid.

A spojenie s bielym baletom sa ukázalo ako správne. Roberto Carlos sa stal neoddeliteľnou súčasťou hviezdneho tímu s ktorým za 11 rokov získal štyri majstrovské tituly a trikrát vyhral Ligu majstrov.

768265706 Čítajte viac Škandál v Anglicku: Rozhodca udrel hviezdu Liverpoolu lakťom, je suspendovaný

Za vyše desaťročie v Madride prakticky nikomu neprepustil pozíciu na ľavej strane obrany a predviedol aj svoje strelecké schopnosti, keď zaznamenal 50 ligových gólov.

Jednou z mála výčitiek, ktoré mu adresovali španielske médiá bolo, že príliš málo sa venoval obrannej činnosti. Okrem dominancie v celej dĺžke ľavého krídla zažiaril aj výnimočnou kopacou technikou.

László Bénes Čítajte viac V klube Slováka to vrie. Hnev pre ceny vstupeniek: Najdrahší cirkus na svete

Aj pre prudké, rotujúce a ďalekonosné strely je považovaný za jedného z najlepších ľavonových hráčov v histórii futbalu. Po odchode z Realu v roku 2007 si ešte predĺžil kariéru vo Fenerbahce, Corinthianse a Machačkale, ale už bez výraznejších úspechov.

V drese brazílskej reprezentácie odohral Roberto Carlos 125 zápasov v ktorých strelil 11 gólov. Najpamätnejším je jeho priamy kop proti Francúzsku v roku 1997, keď sa lopta nevídaným oblúkom dostala za chrbát Fabiena Bartheza.

Najpamätnejší gól v kariére Roberta Carlosa.

Roberto Carlos je otcom 11 detí, ktoré sa narodili siedmim matkám a už je aj starým otcom, keďže jeho dcéra Giovanna mu porodila v roku 2017 vnučku.

Platy trénerov slovenskej futbalovej reprezentácie Fotogaléria - 24 fotiek Všetky fotky
Slovenský tréner storočia Jozef Vengloš viedol...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #brazílska futbalová reprezentácia #Roberto Carlos