Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škandál v Anglicku: Rozhodca udrel hviezdu Liverpoolu lakťom, je suspendovaný

Nezvyčajná udalosť sa odohrala na futbalovom trávniku v polčase nedeľného zápasu Liverpool - Arsenal (2:2). Čiarový rozhodca trafil lakťom do tváre obrancu domácich Andrewa Robertsona.

10.04.2023 09:20 , aktualizované: 14:04
768265706 Foto:
Hlavné postavy incidentu: Obranca FC Liverpool Andrew Robertson a čiarový rozhodca Constantine Hatzidakis.
debata

Incidentom sa zaoberá Asociácia rozhodcov a Anglická futbalová federácia. Po odpískaní polčasovej prestávky sa ľavý obranca Robertson vydal smerom k postrannému rozhodcovi Constantinovi Hatzidakisovi.

S ním škótsky reprezentant diskutoval niekoľkokrát už aj v priebehu zápasu. No arbiter dotierajúceho hráča nečakane schladil, pozrite si video:

Podľa stanoviska, ktoré vydala Anglická futbalová asociácia (FA) sa po zápase začalo vyšetrovanie incidentu. Bývalý rozhodca Premier League Dermot Gallagher sa k udalosti vyjadril pre Sky Sports:

„Čo sa presne stalo, nevieme, môžeme vychádzať len zo záznamu. Na to môžu presne odpovedať len zainteresovaní. Môžeme len špekulovať, ale nechcem to robiť, pretože by to mohlo mať následky,“ povedal Gallagher.

V priebehu pondelka zverejnila Asociácia rozhodcov informáciu, že čiarový arbiter Hatzidakis je po dobu vyšetrovania incidentu suspendovaný a nebude tak nominovaný na žiadne zápasy Premier League.

Slovan - DAC Čítajte viac Nie som naivný chlapec, Dunajská mala chvíľu titul, vyhlásil Weiss. Pri otázke na Gruzíncov sa skoro rozplakal

Svoj pohľad na vec poskytol aj bývalý kapitán Manchestru United a expert stanice Sky Sport Roy Keane. Ten necítil voči Robertsonovi žiadnu ľútosť.

Keď sa ho cez polčas opýtali, či už niečo také videl, odpovedal: „Nie, nie naozaj. Robertson však bežal smerom k čiarovému rozhodcovi ako prvý. Nie som si istý, ale myslím si, že sa sťažuje. Mal by sa viac zaoberať svojou hrou v obrane,“ skonštatoval na adresu Škóta Keane.

Platy rozhodcov v top ligách Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Strážia najväčšie hviezdy i pravidlá...
debata chyba
Viac na túto tému: #Premier League #FC Liverpool #Andrew Robertson