Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čo zápas, to gól. Ďuriša zavolal do Trnavy Škrtel, mal dobrý nos

Bol to nápad Martina Škrtela, aby sa Spartak Trnava pokúsil dotiahnuť do tímu Michala Ďuriša. Sám zavolal na Cyprus kamarátovi a bývalému spoluhráčovi z reprezentácie a sondoval, či by si nechcel obliecť trnavský dres.

30.09.2023 21:27
Bulharsko SR šport futbal EKL H 1.kolo Trnava Foto: ,
Útočník Trnavy Michal Ďuriš v drese Trnavy.
debata

Všetci neboli presvedčení, že je to dobrý ťah, ale Ďuriš rýchlo ukázal, že môže byť ešte platným hráčom aj v 35 rokoch. Nastúpil v troch ligových zápasoch a v každom skóroval. V slovenských podmienkach to nie je bežná situácia.

Návrat po vyše 13 rokoch

V stredajšej dohrávke s Košicami otváral skóre už v 5. minúte, tento moment domácim pomohol. Nováčika už nepustili k slovu a aj polovičný plyn im stačil na pohodovú výhru (3:0). Na trojgólový ligový zápis Ďurišovi stačilo 11 dní.

A gól dal aj v Slovenskom pohári v Šuranoch. Za necelé dva týždne sa stal najlepším strelcom Trnavčanov v aktuálnej sezóne.

trnava Čítajte aj Spartak nedal nováčikovi šancu, Košičania s treťou prehrou v rade

„Mišo Ďuriš bol jediný, kto hral tri ligové zápasy v slede. Verili sme, že nám môže pomôcť, a vyšlo nám to,“ komentoval po stretnutí s Košicami trnavský tréner Michal Gašparík.

Ďuriša ponuka z Trnavy zaskočila. V lete uvažoval, či sa nevrátiť na Slovensko. Väčšinu kariéry prežil v zahraničí. V slovenskej lige odohral pred odchodom posledný zápas za Banskú Bystricu proti Žiline 15. mája 2010.

Po rodinnej porade sa rozhodli, že si ešte predĺžia pobyt na Cypre. V júli sa stal hráčom Othellosu Athienou. Stihol nastúpiť v novom tíme vo dvoch zápasoch, keď sa ozval Škrtel.

„Povedal som mu, že si to musím nechať prejsť hlavou. O polhodinu som volal späť a povedal mu, že idem do toho. Som rád, že kluby našli spoločnú reč. Cyperský Othellos pochopil moju situáciu, že mám šancu hrať v skupine európskeho pohára.“

FUTBAL-NL: AS Trenčín - MFK Dukla Banská Bystrica Čítajte aj Trenčín pokrstil novú hlavnú tribúnu skalpom Bystrice a upevnil si prvé miesto. Struhár v premiére bodoval

====== Bakoš: V Trnave budeš spokojný ======
Ďuriš sa pýtal aj na názor priateľa Marka Bakoša, s ktorým prežil niekoľko sezón v Plzni a spolu si zahrali aj v skupine Ligy majstrov. Pred piatimi rokmi na sklonku kariéry pomohol Trnavčanom v skupine Európskej ligy.

„Povedal mi, že budem v Trnave spokojný. Verím, že splním to, čo odo mňa Spartak očakáva, že dosiahneme spolu dobré výsledky.“

Hneď v ligovej premiére gólom do siete Michaloviec vstúpil do Klubu ligových kanonierov. Sú v ňom hráči, ktorí dali sto ligových gólov.

SR Futbal NL 5. kolo Žilina ViON ZAX Čítajte aj Veľká prestrelka v Žiline. Záhoráci tam nečakane siahali na body

„Stovku mi už dlhšie mnohí pripomínali. Som rád, že mám po tom a môžem sa sústrediť na ďalšie výkony,“ tvrdil.

Ďuriš si uvedomuje, že v nedeľu ho čaká asi najťažší ligový zápas po návrate. Trnava sa v šlágri predstaví v Dunajskej Strede. V troch posledných zápasoch na Žitnom ostrove nevyhrala a dala len dva góly. Nová posila sa pokúsi zlepšiť túto nepriaznivú bilanciu a skórovať aj vo štvrtom ligovom súboji po sebe.

Hospodárenie klubov našej futbalovej ligy Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
V rebríčku nájdete dvanásť klubov najvyššej...

Dnešný program 9. kola

Nedeľa: 17.30 Podbrezová – Košice (Dajto), 18.00 Dunajská Streda – Trnava, Zlaté Moravce-Vráble – Slovan.

Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #Michal Ďuriš