Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veľká prestrelka v Žiline. Záhoráci tam nečakane siahali na body

Futbalisti MŠK Žilina zvíťazili v piatkovej "prestrelke" 9. kola Niké ligy nad MFK Skalica 5:3 a posunuli sa na druhé miesto v tabuľke o bod za Trenčín. Ich súperi však odohrajú svoje stretnutia cez víkend. Skalica prehral tretí duel po sebe.

29.09.2023 19:44
SR Futbal NL 5. kolo Žilina ViON ZAX Foto: ,
Dávid Ďuriš zo Žiliny.
debata

V zápase dvoch diametrálne rozdielnych polčasov privítala Žilina na domácom trávniku Skalicu. Domáci hrali od úvodu mimoriadne ofenzívne, v 12. minúte otvoril skóre zápasu Dávid Ďuriš, aby o šesť minút neskôr zvýšil vedenie MŠK na 2:0 Essomba.

Žilina pokračovala v nápore, ale skvelý Martin Junas likvidoval jednu šancu „šošonov“ za druhou. Do druhého polčasu nastúpili Skaličania ako vymenení, začali sa viac tlačiť do útoku a Žilina kopila chyby v defenzíve. Na gól skalického Smékala ešte odpovedala Žilina zásahom Ďuriša, ale následne hostia gólmi Matejova a Yaa vyrovnala na 3:3.

O zisku troch bodov pre MŠK rozhodol v 83. minúte striedajúci Henry Addo, ktorý sa do hry vrátil po zranení a pred zápasom si prevzal ocenenie za Hráča mesiaca. Záhoráci vrhli všetky sily do útoku, ale na vyrovnanie to už nestačilo.

Milan Borjan Čítajte viac Toho chlapa sa musíš zbaviť, veď má cigarety v šatni. Borjan nie je Chovan, fanúšikovia Slovana mu odpustia aj kiksy

Naopak, Žilina útočila do otvorenej obrany a skóre zápasu tak v nadstavenom čase uzavrel krásnou strelou striedajúci Mário Sauer.

MŠK Žilina – MFK Skalica 5:3 (2:0)

  • Góly: 12., 60. Ďuriš, 18. Essomba, 83. Addo, 90+3. M. Sauer – 50. Smékal, 62. Matejov, 75. Yao. ŽK: Mášik. Rozhodovali: Kružliak – Poláček, Hrmo. Diváci: 1321.
  • Žilina: Belko – Leitner, Minárik, Ndjeungoue – Rusnák, Gidi (90+2. Stojčevski), Adang (63. M. Sauer), D. Javorček (46. Bari) – Essomba (63. Iľko), Jambor (70. Addo), Ďuriš
  • Skalica: Junas – A. Krčík, Ranko, Palacios, Rudzan – Matejov (67. Gaži), Mášik (81. Černek), Nagy, Yao – Vlasko (86. Morong) – Smékal (67. Špehar)

Hlasy:

Jaroslav Hynek, trénre Žiliny: "My sme vnímali, že Skalica má skúsený tím a dokáže držať loptu, čo sa aj ukázalo. V prvom polčase sme išli za výsledkom, darilo sa nám hrať tak, ako sme chceli. Ak by sme v prvom polčase premenili šance, tak mohlo byť po zápase.

V druhom polčase nám nevyšiel taktický zámer, boli sme nepresní a Skalica to využila. Musím však chlapcov pochváliť za reakciu po inkasovaných góloch, ukázali kvalitu, chcenie a išli za výhrou. Je však potrebné sa zamyslieť nad niektorými vecami, musíme veci riešiť inak a je to na hlbšiu analýzu."

Pavol Majerník, Skalica: „Zápas dvoch rozdielnych polčasov, v prvom polčase nám nefungovalo nič. Zmenili sme systém hry, v kabíne sme si niečo povedali a hráči výborne zareagovali. Škoda, že za stavu 3:3 sme si zápas neustrážili a zaslúžene sme prehrali.“

Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #MFK Skalica