Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zradca či darebák. Argentínčania nemajú radi Messiho, vykúpi sa titulom

Azda najžiarivejšou hviezdou argentínskej futbalovej reprezentácie na prebiehajúcich MS v Brazílii je Lionel Messi. Dvadsaťsedemročný rodák z Rosaria (nar. 24. júna 1987) strelil doteraz na brazílskom Mundiale 4 góly.

03.07.2014 20:25
Lionel Messi Foto: ,
Lionel Messi.
debata (1)

Paradoxom však je, že napriek tomu priaznivci Argentíny hráčovi FC Barcelona stále vo veľkej miere prejavujú svoju antipatiu. Americký denník New York Times sa rozhodol zistiť dôvody neobľúbenosti Messiho u vlastných fanúšikov.

Priaznivci v Argentíne mu najčastejšie vyčítajú, že v príliš mladom veku odišiel do Španielska, nemusel sa toľko pretĺkať nástrahami života ako trebárs legendárny Diego Maradona či Carlos Tévez, neváži si reprezentačný dres, v ktorom doteraz nič nevyhral a navyše vraj ani poriadne neprežíva národnú hymnu pred zápasom. Ďalší mínus na jeho konto pribudol po tom, ako neuspel v skúške znalostí argentínskych reálií. Fanúšikovia dokonca bučali, keď sa jeho podobizeň zobrazila na štadióne v jeho rodnom Rosariu.

Všetko o futbalových majstrovstvách sveta 2014 v Brazílii:
Správy, rozhovory, reportáže, výsledky, tabuľky, štatistiky či fotogalérie

Všetkých v rodnej krajine by si však okamžite získal na svoju stranu, keby v Brazílii získal s „Albicelestes“ titul majstra sveta. „Všetci veríme, že ten darebák zradil Barcelonu a počas sezóny hral tak zle len preto, aby šetril sily na MS. Ak to tak nebolo, sme v háji,“ cituje portál idnes.cz s odvolaním sa na NY Times istého argentínskeho priaznivca.

Argentínski futbalisti sú momentálne tri zápasy od zisku tretieho titulu majstrov sveta. Vo štvrťfinále MS 2014 bude v sobotu 5. júla ich súperom Belgicko.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Lionel Messi #argentínska futbalová reprezentácia