Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Nech si to chlapci trnavskí vyskúšajú. Ukrajinské Dnipro nie je také silné ako predtým, ale má extra motiváciu

Kto má väčšiu šancu uspieť? Slovan s Limassolom alebo Trnava s Dniprom?

Ťažko povedať. Na prelome storočia som pôsobil dve sezóny na Cypre, Aris bol v tom čase jedným z menších klubov. Počul som, že dnes má ruské pozadie a mužstvo vyskladané pomerne internacionálne, ale to je aj Slovan. Je to cyperský majster a preto ho belasí nesmú podceniť.

Osobne si myslím, že to nebude o moc ľahší súper ako izraelská Haifa. V prípade Trnavy to vidím 50 na 50, Bratislavčania majú podľa mňa o niečo väčšiu šancu.

Slovan už má istotu skupinovej fázy európskej súťaže, je teda pod menším tlakom ako Trnava?

Asi na tom niečo bude, môže hrať pokojnejšie, aj keď hrať skupinu Európskej ligy je väčšia prestíž.

Porovnanie Slovana a Trnavy Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Spartak Trnava a Slovan Bratislava. Veční...

Dá sa v jeho prípade hovoriť o Konferenčnej lige ako úspechu, keď ju už má zaisténú aj šampión z Faerských ostrovov, vlani ju hral gibraltarský majster…

Je fajn, že naše mužstvá hrajú v skupinovej fáze, my sme väčšinou končili už v polovici augusta. Videli sme, čo to v minulej sezóne spôsobilo, ako ľudia zrazu chodili na futbal.

Aj Konferenčná liga by pre Slovan bola úspechom, no netreba ho zasa preceňovať. Porovnávať to so zápasmi Ligy majstrov, v ktorých sme hrali my, by nebolo spravodlivé.

Kedysi ste zo Slovana prestúpili do Trnavy. Dá sa fandiť obom klubom naraz?

Obom súčasne nie. Tí, čo sme v nich hrali, však vieme, že sú to veľké slovenské kluby, ktoré niečo znamenajú. Tituly získavali už vo federálnej lige. Slovan ich má viac, za belasých som toho aj omnoho viac odohral a tak je pochopiteľné, že k tomuto mužstvu mám bližší vzťah. Otec však pochádza od Trnavy, u nás to bolo vždy predovšetkým o tom, aby bola celá rodina spokojná.

Martin Mikovič nám pred týždňom povedal, že hráč potrebuje hrošiu kožu, aby mohol hrať za Spartak. Je to náročnejšie prostredie ako v Slovane?

To nie je len v Trnave, to je všade. Keď sa vám darí a vyhrávate, budú vám tlieskať, ale akonáhle vám to nejde, tak vám začnú nadávať hoci ste aj odchovanec. Pokojne aj na ulici. Taký je futbalový život.

aris limassol Čítajte viac Kto je najdrahší hráč? Akú kapacitu má štadión? Súper Slovana v Európskej lige má zaujímavú prezývku

Zápas Trnavy s Dniprom bude vypredaný, pred týždňom s Lechom štadión tiež praskal vo švíkoch, no prišla Podbrezová a na duel došlo chabých tritisíc ľudí. Na Tehelnom poli to je rovnako. Nie je ten klubizmus trošku predstieraný?

Je to tak a mrzí ma to. Veď funkcionári ponúkli Bratislavčanom lístky na zápas s Banskou Bystricou prakticky zadarmo, keďže platili na Haifu a zrazu na štadión prišiel len zlomok.

U nás sa jednoducho chodí na futbalové čerešničky, vtedy ľudia dokonca cestujú na zápasy aj zo širšieho okolia. Je to škoda. Väčší klubizmus by sa hodil, chlapci na ihrisku potrebujú povzbudiť aj cez ligový víkend.

Čo by znamenalo pre slovenskú ligu, ak by mala dvoch zástupcov v skupinách európskych súťaží?

Minimálne by sa o našich ligových kluboch viacej písalo. Slovan už skúsenosť má, po čase by sa hodila aj Spartaku, nech si to chlapci trnavskí vyskúšajú. Ja im budem držať palce.

Leo Sauer Čítajte viac Hancko mi pomáha. Že dá tréner Feyenoordu šancu 17-ročnému Slovákovi? Prekvapilo to aj mňa, ale ukázal som kvalitu

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava #Dušan Tittel #Konferenčná liga